Denuncien un restaurant que va impedir a un pare entrar al bany de dones a canviar el bolquer del seu fill

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana porta un local de Nàquera davant la Conselleria competent per un possible incompliment de la normativa vigent en matèria d'igualtat
15 octubre 2019 18:24h
La Unió de Consumidors entén que els canviadors han de ser accessibles tant per a homes com per a dones i evitar que es produïsquen incidències o que es limite l'ús que puguen fer els uns o les altres en el moment de la seua utilització. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha denunciat davant la Conselleria d'Igualtat un restaurant de Nàquera (el Camp de Túria) perquè va impedir que un pare entrara amb el seu bebé al bany de dones, on està situat el canviador, al·legant que també estava la mare de la criatura.

El restaurant ha sigut denunciat per un possible incompliment de la normativa vigent en matèria d'igualtat i per la discriminació de gènere que es produeix en incorporar únicament canviadors per a bebés en els banys de dones, segons fonts de l'entitat.

La Unió de Consumidors entén que els canviadors han de ser accessibles tant per a homes com per a dones i evitar que es produïsquen incidències o que es limite l'ús que puguen fer els uns o les altres en el moment de la seua utilització pel simple fet que els canviadors s'hagen incorporat només al bany de dones.

Per això, assenyalen que ha de ser exigible que els establiments públics disposen de canviadors i que estiguen en zones que permeten el seu ús a qualsevol persona que ho necessite, independentment del gènere. "Es reprodueixen els estereotips que en l'actualitat es pretenen evitar", asseguren des de l'organització de consumidors i usuaris.

L'entitat ha proposat a la Direcció General d'Institut Valencià de les Dones que coordine amb la resta d'administracions i conselleries implicades la promoció de l'adequació de les infraestructures perquè els canviadors de bebé siguen lliurement accessibles tant per homes com per dones en els establiments públics.

També ha reclamat que traslladen als responsables d'eixos establiments una major flexibilitat i l'establiment de protocols d'actuació perquè puguen utilitzar-se de manera indistinta per homes i dones quan eixe canviador estiga situat en un sol bany i fins que es realitzen les obres d'adequació corresponents.

next