Desallotjat un càmping a Guardamar del Segura davant el risc d'una avinguda d'aigua

Les hores vinents es preveu una crescuda del nivell de l'aigua com a conseqüència del desbordament parcial del riu Segura a causa de les pluges a Múrcia
15 setembre 2019 12:31h
Vora 1.500 campistes han sigut desallotjats "de forma ordenada" i sense ferits durant la passada matinada d'un càmping del terme municipal de Crevillent a causa d'una crescuda d'aigües. / EFE, MANUEL LORENZO

VALÈNCIA. La Guàrdia Civil ha acordat el desallotjament d'un càmping situat en la rodalia de la desembocadura del riu Segura a Guardamar (el Baix Segura) a causa del risc que hi haja una avinguda d'aigua.

L'avinguda d'aigua que es preveu per a les pròximes hores procedeix del desbordament parcial del Segura, a causa de l'increment de l'arribada d'aigua des de les hortes mitjanes i alta de la conca (Regió de Múrcia).

Les tasques de desallotjament es fan ordenadament, ja que no es preveu que el cabal arribe a la zona de forma ràpida sinó lentament, segons les fonts consultades per l'agència EFE.

Aquest càmping pertany al grup Marjal, la mateixa empresa que té unes instal·lacions a Crevillent (el Baix Vinalopó) que ja van ser desallotjades la passada matinada.

Així, vora 1.500 campistes han sigut desallotjats "de forma ordenada" i sense ferits durant aquesta matinada d'un càmping del terme municipal de Crevillent a causa d'una crescuda d'aigües, en el marc de l'actual episodi de gota freda.

La decisió es va prendre la passada mitjanit després que s'observara que començava a entrar aigua al càmping, propietat del grup Marjal. Responsables de la Guàrdia Civil es van reunir amb l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i amb el gerent de la instal·lació per a prendre la determinació.

El desallotjament es va desenvolupar "de forma ordenada" fins a finalitzar vora les 3.30 hores, sense més incidències.

next