Desallotjat un ferri amb vora 400 passatgers a bord després d'encallar a Dénia

La naviliera Baleària afirma que està col·laborant amb les autoritats marítimes per a determinar les causes de l'incident i lamenta els perjudicis ocasionats als clients
17 agost 2019 10:13h
L'embarcació Pinar del Río es va encallar a les 23.20 hores d'aquest divendres en l'escullera quan es dirigia cap al port de Dénia. / EFE

VALÈNCIA. Un ferri de la companyia Baleària procedent de Palma i Eivissa ha encallat durant la nit d'aquest divendres a dissabte en l'escullera del port de Dénia per causes que es desconeixen. En el buc viatjaven 393 passatgers, que van ser evacuats i van resultar il·lesos, segons han informat la naviliera i el 112.

L'embarcació Pinar del Río es va encallar a les 23.20 hores d'aquest divendres en l'escullera quan es dirigia cap al port de Dénia. A més dels 393 passatgers, hi anaven a bord 21 tripulants i 70 vehicles. Totes les persones van eixir il·leses i van ser evacuades amb embarcacions de Salvament Marítim, Guàrdia Civil del Mar i la Policia Local de Dénia. 

A les 00.25 hores tant els viatgers com el personal de la companyia havien eixit del buc i a les 2.13 hores es va donar per finalitzada l'evacuació, segons ha precisat el 112.

A més, Salvament Marítim ha desplegat a primera hora d'aquest dissabte al matí la barrera anticontaminació de forma preventiva, encara que no es va produir cap abocament de combustible, ha explicat la naviliera.

Per als passatgers amb vehicle a bord, que no van poder ser desembarcats, Baleària ha habilitat dos autobusos, un amb destinació a València i un altre a Alacant, ambdós amb parades en diferents poblacions.

La companyia ha assegurat que es mantindrà en contacte amb aquests passatgers que encara tenen el vehicle a bord per a informar-los de quan podran retirar-lo. A més, ha desembarcat i entregat als passatgers totes les pertinences que tenien a bord.

La naviliera reubicarà els clients que havien de viatjar aquest dissabte i en els pròxims dies amb el Pinar del Río en la ruta Dénia-Eivissa-Palma en els bucs Cecilia Payne, Ramon Llull i Marie Curie.

Així mateix, una empresa de serveis subaquàtics està avaluant els danys registrats en el casc d'estribord per a poder elaborar el pla de reflotament del vaixell i traslladar-lo a port, on es podrà procedir al desembarcament dels vehicles que segueixen en el seu interior.

Baleària col·labora amb les autoritats marítimes per a determinar les causes de l'incident i ha lamentat els perjudicis ocasionats als passatgers afectats.

Segons informa l'agència EFE, el Pinar del Río ja va encallar al juny del 2018 a la zona de l'espigó de Sant Antoni, a Eivissa.

next