Les desavinences entre el PSPV i Compromís a Callosa d'en Sarrià podrien donar l'Alcaldia al PP

La llista socialista i la formació valencianista van obtindre 4 regidors cadascuna en les eleccions del maig; mentre que la candidatura popular va resultar la guanyadora, amb 5 escons
14 juny 2019 16:59h
Fa quatre anys, PSPV i Compromís van signar un acord que donava l'Alcaldia a la formació valencianista, que tenia més vots que la socialista. / AJUNTAMENT DE CALLOSA D'EN SARRIÀ 

VALÈNCIA. Queden poques hores perquè es constituïsquen els nous ajuntaments i encara hi ha bastants incògnites pendents de resoldre. En aquesta situació es troba Callosa d'en Sarrià (la Marina Baixa), on la possibilitat de fer una rèplica del Botànic en l'àmbit local és complicada. Així, malgrat que aquest dijous el PSPV i Compromís van fer un comunicat conjunt instant els seus col·lectius locals a reproduir governs 'botànics', les negociacions en aquest municipi han quedat encallades. 

En les eleccions d'aquest maig, el PP va obtindre 5 regidors, i el PSPV i Compromís, 4 cadascun. Les desavinences entre les dues forces de l'esquerra, que sumen 8 regidors, podrien desembocar en l'arribada del PP a l'Alcaldia, ja que es tracta de la llista més votada a la localitat. Això sí, seria un govern en minoria.

Fa quatre anys, el PSPV i Compromís van signar un acord que donava l'Alcaldia a la formació valencianista, que tenia més vots que la socialista. Ara, però, és el PSPV qui ha obtingut més suport a les urnes. Cal tindre en compte també que al juny del 2018 el pacte de govern de Callosa d'en Sarrià va saltar pels aires i la legislatura va acabar amb Compromís governant en solitari. 

El PSPV va més enllà i insinua que Compromís donarà suport al PP

Així les coses, no seria sorprenent que aquest dissabte Compromís no donara suport a la candidatura socialista i, per tant, que el PP arribara a l'Alcaldia. Però el grup municipal socialista, que creu que no es reeditarà l'entesa del 2015, va més enllà i "tem" que la coalició valencianista done suport al candidat del PP.

Segons la candidata del PSPV, Mari Carmen Mascaró, la coalició valencianista "no té cap interés" a negociar amb els socialistes per a tancar un govern d'esquerres entre ambdós partits. No obstant això, fonts de Compromís consultades per aquest diari remarquen que "no és el mateix no votar a favor de la candidatura socialista que donar suport al PP".

Mascaró conta que "ells [en referència a Compromís] han governat quatre anys i ara volen que governem dos anys cadascú". L'oferta del PSPV a Compromís, segons Mascaró, consisteix a "oferir-los la tinença d'alcaldia i el 50% del govern". En eixe cas, Mascaró seria l'alcaldessa durant tota la legislatura que començarà aquest dissabte. "Però volen obligar-nos a acceptar dos anys cadascú; en eixe cas, ells haurien governat sis anys i nosaltres només dos", denuncia la socialista.

Mascaró també assegura que el col·lectiu de Compromís no s'ha reunit amb els socialistes en els últims dies i que, en canvi, "no s'amaguen per a reunir-se amb el PP". De fet, la socialista afirma que el partit de dretes i la coalició nacionalista "han quedat en bars i a la seu de Compromís, de vesprada, a una hora en què estan els carrers plens i els ha vist la gent del poble".

Siga com siga, aquest dissabte s'eixirà de dubtes i se sabrà si hi ha cap acord in extremis entre les forces de progrés o si, per contra, l'Alcaldia acaba en mans dels populars.

next