La descentralització de Cantó: traslladar les conselleries de Turisme i d'Infraestructures i Medi Ambient a Alacant

Ciutadans proposa "menjadors educatius" i un feminisme de "mesures concretes"
13 abril 2019 16:51h
Ciutadans ha iniciat la presentació del programa electoral a Alacant. / CIUTADANS

VALÈNCIA. El candidat de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, ha iniciat aquest dissabte la presentació del programa electoral de la formació. En ell inclouen la mesura de "traslladar a Alacant la Conselleria d'Infraestructures i Medi Ambient i l'Agència de Turisme de la Generalitat Valenciana".

"Creiem que els alacantins, que no us heu sentit escoltats per PP, PSOE i Compromís, teniu molt a aportar en matèria de medi ambient i turisme. Sou un exemple de com es poden utilitzar recursos tan importants com l'aigua i estic segur que sou capaços d'aportar moltíssim més al conjunt de la Comunitat també en matèria de Turisme, on aquesta província és avantguarda i referent en com captar i tractar el turista tot i les carències" en matèria d'infraestructures, ha assegurat Cantó.

El candidat s'ha referit així a l'absència d'infraestructures com el Corredor Mediterrani "després de 30 anys d'espera" i ha insistit en la necessitat que "els més de 700 milions que s'estalviaran amb la retallada de 10 a 7 conselleries, amb menys polítics i menys col·locats, es destinen perquè els xiquets isquen dels barracons, es reduïsquen llistes d'espera en Sanitat i que les persones sense ocupació puguen incorporar-se al mercat de treball". Cantó ha assegurat també que "acabar amb un gravíssim problema de corrupció" contribuirà a millorar la gestió dels recursos públics.

Així mateix, el candidat taronja a la Presidència de la Generalitat ha presentat a Alacant les dotze receptes de Ciutadans per a canviar l'economia valenciana amb la col·laboració de les candidates al Congrés, Marta Martín, i a les Corts, María Quiles, i davant un centenar de militants i càrrecs públics. Martín ha avançat en aquest fòrum noves propostes, com ara "fer menjadors educatius". En relació amb les universitats, ha insistit en la necessitat d'abordar la situació d'infrafinançament que, al seu entendre, pateixen i ha plantejat "una política inclusiva de beques perquè ningú que vulga anar a la universitat es quede fora".

També María Quiles ha intervingut per a explicar la ferma defensa del medi rural i de l'agricultura en el programa de Ciutadans. "Ens preocupa l'ocupació també en el món rural. El partit té moltíssimes iniciatives per a municipis de menys de 5.000 habitants i per a les dones". Per a aquestes últimes ha reclamat "un feminisme fet amb mesures concretes". En aquesta línia, ha proposat "atenció integral a les dones víctimes de violència i una conciliació real, amb incentius per a les empreses que contribuïsquen a flexibilitzar els horaris".

next