Descoberta una tomba de l'època romana a Llíria

Els arqueòlegs consideren que la troballa podria ser del segle III d.C. 
14 juny 2019 17:33h
La tumba s'ha trobat als terrenys on està prevista la construcció del nou IES Camp de Túria. / AJUNTAMENT DE LLÍRIA

VALÈNCIA. Un enterrament de l'època romana ha sigut descobert en la partida de Mura de Llíria (el Camp de Túria) dins de les actuacions de seguiment arqueològic que realitza l'Ajuntament en la zona en la qual se situarà el nou IES Camp de Túria.

A l'interior s'ha documentat una inhumació, possiblement d'un adolescent, amb un aixovar format per una botella ceràmica de xicotetes dimensions amb les característiques del segle III d.C.

Malgrat l'època, els tècnics arqueològics no han pogut localitzar la moneda amb la qual els romans sepultaven els seus difunts, detalla el consistori en un comunicat.

Les primeres hipòtesis de l'equip arqueològic de l'Ajuntament de Llíria apunten al fet que el cos va ser amortallat, ja que no s'han trobat claus que indiquen la presència d'un taüt.

Té una coberta alterada per labors agrícoles i compta amb unes dimensions d'1,3 centímetres de longitud i 45 d'amplària. Tipològicament, es tracta d'una tomba de coberta plana, ja que les parets estan construïdes amb fragments reutilitzats.

next