Desenes de persones protesten per "l'assassinat de més de 60 bous" durant les Falles

La plataforma AnimaNaturalis critica que el Constitucional no prohibisca els espectacles on es maltracten i es maten bous
17 març 2019 12:31h
Els manifestants s'han reunit enfront de l'edifici de Correus de la plaça de l'Ajuntament al crit de "València és antitaurina". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La plataforma AnimaNaturalis ha concentrat desenes de persones en el matí d'aquest diumenge enfront de la plaça de l'Ajuntament de València per a denunciar "l'assassinat de més de 60 bous" durant la fira de bous de Falles.

Els manifestants s'han reunit enfront de l'edifici de Correus de la plaça al crit de "València és antitaurina". D'aquesta manera, han mostrat el seu rebuig "vestits de dol pels animals ja assassinats" a la celebració de corregudes durant "unes festes tan boniques com les Falles", ha ressaltat la coordinadora d'AnimaNaturalis de València, María José San Martín.

Allí han recordat que els bous "no són ninots, pateixen en les places durant les Falles fins a caure rendits als peus d'un home alterós, que els odia i els menysprea". "Ningú que estime als animals de debò seria capaç d'infligir-los mal", ha manifestat.

"El Tribunal Constitucional diu que no es pot prohibir aquesta tradició i nosaltres estem en contra i lluitarem i seguirem ací com altres anys, fins que això acabe. En Falles és quan més bous s'assassinen en menys temps", ha assegurat la portaveu.

Els manifestants han coincidit en la plaça amb algunes de les comissions falleres que passaven a recollir els premis de les Falles.

next