El desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya està previst fins a l'1 de novembre

Fonts del Ministeri de l'Interior apunten que són "terminis flexibles" i que van avaluant en coordinació amb els Mossos d'Esquadra si cal reforçar el nombre d'agents
15 octubre 2019 17:02h
Pla general del cordó de furgones de la Policia Nacional davant la Prefectura de Via Laietana, a Barcelona, aquest dilluns. / MARIONA PUIG, ACN

MADRID (ACN). El desplegament d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya està previst fins a l'1 de novembre. Així, la previsió de servei dels agents desplaçats és des de l'1 fins al 31 d'octubre, segons fonts policials. Tanmateix, puntualitzen que això no significa que es queden a Catalunya fins aleshores o que no puga allargar-se l'estada. 

Fonts del Ministeri de l'Interior apunten que són "terminis flexibles" i que van avaluant en coordinació amb els Mossos d'Esquadra si cal reforçar el nombre d'agents. També asseguren que, per ara, els agents que s'han enviat a Catalunya són "suficients" i neguen que s'haja decidit enviar-ne més.

Fonts policials expliquen que hi ha vora 800 agents de la Guàrdia Civil a Catalunya i precisen que no han hagut de fer cap intervenció fins ara. Estan custodiant l'interior de l'aeroport de Barcelona, així com altres infraestructures, com ara el port i les fronteres. De la Policia Nacional n'hi ha més de 500, segons van informar a l'ACN fonts del cos fa una setmana.

Durant el període de previsió de desplaçament a Catalunya els agents no poden agafar permisos ni vacances.

next