Huit persones detingudes per les agressions sexuals a una menor en les festes de la Magdalena

El jutjat acorda l'internament de tres menors per la suposada agressió sexual mentre la Policia Nacional investiga una altra agressió a Castelló de la Plana
30 març 2019 11:40h
L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha incorporat enguany com a novetat assistència psicològica 24 hores. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. La policia ha detingut huit persones, sis d'elles menors d'edat, per la seua suposada relació amb dues agressions sexuals denunciades per la mateixa menor, de 14 anys, durant les festes de la Magdalena. El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Castelló, en funcions de guàrdia, va acordar la nit d'aquest divendres l'internament en règim tancat en diferents centres i durant un màxim de sis mesos de tres dels sis menors detinguts per delictes contra la llibertat sexual de la menor, a petició de la Fiscalia, mentre que els altres tres han quedat en llibertat.

El jutge de guàrdia ha respost així a la petició de mesures cautelars formulada per la Fiscalia de Menors, que és la institució competent en la instrucció dels procediments oberts a l'empara de la Llei de Responsabilitat Penal del Menor, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià.

Els agents estan investigant el grau de participació de cadascun d'ells en les dues agressions que se'ls atribueixen, segons han informat fonts pròximes a la investigació.

La detenció dels sis joves s'havia produït en el marc de la denúncia presentada per una menor de 14 anys que va assegurar haver sigut víctima de dues agressions sexuals, una d'elles durant les festes de la Magdalena i l'altra el Nadal passat. 

A més, havien sigut detinguts dos adults en relació a aquest mateix atestat policial, un dels quals va ser posat en llibertat després de prestar declaració davant la Policia Nacional. L'altre també ha quedat en llibertat provisional després de comparéixer davant el magistrat atenent també la petició del Ministeri Públic. El jutge li ha imposat com a mesura cautelar l'obligació de comparéixer una vegada al mes en el jutjat. 

La llibertat per als tres menors s'ha acordat després de considerar que no existeix "cap indici" de la seua participació en els fets denunciats, l'agressió produïda en el passat Nadal, segons fonts de la Fiscalia.

No obstant això, la Fiscalia de Menors ha acordat sol·licitar l'ingrés en règim tancat dels altres tres per entendre que estan implicats en la segona de les agressions sexuals denunciades per la menor, que s'hauria produït aquesta setmana en què se celebren les festes de la Magdalena.

Durant aquesta setmana festiva s'ha produït una altra agressió sexual a una menor de 17 anys, encara que de moment no s'han practicat detencions. Així mateix, la Policia Nacional investiga una altra agressió sexual en les festes de la Magdalena a una dona major d'edat i que ha declarat ja davant el jutjat d'instrucció número 6 de Castelló sense que, de moment, hi haja cap detingut per aquest succés.

Marco demana que caiga "tot el pes de la llei" sobre l'agressor

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha incorporat enguany com a novetat assistència psicològica 24 hores al Servei d'Assistència Sanitària municipal, amb l'objectiu d'atendre casos de violència de gènere o agressions sexistes durant les festes i d'oferir així una "resposta integral" a les possibles víctimes.

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha expressat la seua "més enèrgica condemna" davant la possible agressió sexual a una menor i ha mostrat el seu desig que "tot el pes de la llei" recaiga sobre l'agressor.

Marco ha assegurat, en un comunicat de l'Ajuntament, que la violència masclista és "una xacra que ens fa una societat pitjor" i ha mostrat el compromís del consistori amb "la lluita contra la violència contra les dones".

L'alcaldessa ha instat les forces i cossos de seguretat de l'Estat a esclarir l'autoria de l'agressió sexual i al fet que "tot el pes de la llei recaiga sobre qui haja comés una acció tan aberrant".

Marco ha recordat que al llarg de tot l'any, i de forma especial en festes, "l'Ajuntament diu alt i clar que 'no és no' i que repudiem la violència masclista".

En eixe sentit, ha recordat que des de l'Ajuntament s'ha posat en marxa, un any més, la campanya de sensibilització i conscienciació social contra la violència sexual i ha destacat la importància de la prevenció i de l'educació.

"La societat està conscienciada però hem de fer més esforços per a rebutjar qualsevol tipus de comportament sexual contra la voluntat de les dones", ha afegit Marco, qui ha exigit "tolerància zero davant les agressions sexuals".

next