Detingudes 3 persones a Alacant i 2 persones a València per formar part d'una xarxa dedicada al tràfic d'humans

L'entramat criminal sostreia menors d'un centre de protecció per a ser traficats a Europa
15 setembre 2019 10:55h
La investigació ha finalitzat amb la detenció de 29 persones: 26 a l'estat espanyol i 3, a França. 11  ja han ingressat a la presó provisional sense fiança. / CEDIDA PEL MINISTERI DE L'INTERIOR

MADRID/VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb Europol, han desmantellat una xarxa criminal dedicada principalment al tràfic d'éssers humans i a la sostracció de menors dels centres de protecció, amb destinació a França i Bèlgica, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. En total hi ha 29 persones detingudes, cinc d'elles al País Valencià (tres a Alacant i dues, a València).

Per a això, utilitzaven autobusos d'empreses situades al Marroc, Espanya i França el punt de partida dels quals era el Port d'Almeria. L'organització comptava amb una xarxa de captadors especialitzats per nacionalitats: marroquins, algerians, malians i sirians. Un dels seus membres sostreia a menors malians d'un centre de protecció d'Almeria per a ser traficats a Europa.

Des del Port d'Almeria, diversos dels detinguts captaven immigrants que acabaven d'arribar a Espanya i els oferien portar-los amb autobús fins a França o Brussel·les cobrant-los fins a tres vegades més que a un passatger regular.

A més, empraven els autobusos per al tràfic d'haixix, contraban de tabac i espècies cinegètiques, i ocultaven les mercaderies en buits realitzats per a tal efecte.

També a Almeria, l'organització criminal comptava amb els serveis d'una persona que oferia allotjament als immigrants en els seus pisos a canvi d'una elevada contraprestació econòmica, de manera que havien de pagar per dormir amuntegats en habitacions.

La investigació ha finalitzat amb la detenció de 29 persones: 26 a l'estat espanyol i 3, a França. 11 ja han ingressat a la presó provisional sense fiança. 

Després de catorze entrades i escorcolls, s'ha intervingut més de 33.000 euros, diversa documentació, material informàtic, més de 200 quilograms d'haixix, un vehicle i un remolc.

'Taquilles black'

Des d'Almeria, els autobusos iniciaven dues rutes, una amb destinació a Estrasburg i una altra amb destinació a Brussel·les. Ambdues tenien nombroses parades al llarg de la costa mediterrània per a la pujada de més immigrants.

Aquestes parades són les denominades 'taquilles black' i se situaven en hotels o locutoris, coneguts pels immigrants, localitzats a Múrcia, Alacant, Barcelona i Tarragona. Van arribar a professionalitzar el negoci en les estacions d'autobusos de Madrid, Barcelona i Múrcia, i comptaven amb sòlids contactes criminals que els aconseguien passatgers irregulars i menors estrangers no acompanyats.

next