Detenen a Paterna i a València dos pròfugs de la justícia argentina

Els dos homes arrestats tenien en vigor ordres internacionals de detenció per sengles delictes d'estafa i tràfic de drogues
27 octubre 2019 16:42h
Els homes estaven buscats per delictes d'estafa i tràfic de drogues. / EP

VALÈNCIA (EP). Agents de la Policia Nacional han detingut a Paterna i a València dos homes de 50 i 57 anys que tenien en vigor ordres internacionals de detenció per les autoritats argentines, un per un delicte d'estafa i l'altre per tràfic de drogues.

Totes dues cerques es van iniciar en tindre coneixement els agents en cada cas, que una persona amb domicili a València tenia en vigor una ordre internacional de detenció emesa per l'Argentina.

El primer reclamat és un home de 57 anys que presumptament va formar part d'una organització narcocriminal durant diversos mesos l'any 2009, en la qual suposadament es feia càrrec junt amb un altre integrant de gestionar el canal comercial empresarial per a aconseguir l'exportació d'un carregament de peix.

En el carregament, pel que sembla, amagaven paquets amb droga que transportaven des de l'Argentina amb destinació Espanya. Altres integrants presumiblement s'ocupaven de realitzar les transaccions d'adquisició d'uns 110 quilos de clorhidrat de cocaïna a la ciutat de Buenos Aires i posteriorment traslladar-la en un vehicle llogat cap a la ciutat de Mar del Plata des d'on eixiria el carregament amagat.

Després de la pertinent recerca, els policies van localitzar l'home que va ser detingut per tindre en vigor una ordre internacional de detenció per l'Argentina.

Estafa

El segon reclamat, un home de 50 anys, estava buscat per un presumpte delicte d'estafa, ja que, pel que sembla, havia actuat com a agent de viatges entre el 2012 i el 2013. Durant aquest temps, presumptament va rebre diners per a gestionar diversos passatges i hostalatges i en comptes de tramitar-los es va quedar amb els imports, per valor d'uns 157.000 dòlars.

Els agents, després de diverses comprovacions, van localitzar l'home i el van detindre per tindre en vigor una ordre internacional de detenció per les autoritats argentines. Els dos detinguts han passat a la disposició dels jutjats centrals d'instrucció dos i quatre, respectivament, de l'Audiència Nacional.

next