Detinguda a Sagunt una jove per proferir insults racistes contra dues companyes de classe

La Policia imputa a l'arrestada un delicte d'odi per insultar dues joves d'origen sud-americà tant dins de classe com fora de les aules
6 juny 2019 16:51h
La persona detinguda i les dues víctimes eren companyes de classe en un centre educatiu de Sagunt. / POLICIA

VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional han detingut una dona com a presumpta autora d'un delicte d'odi perquè, suposadament, proferia habitualment insults d'índole racista a dues companyes de classe d'un centre educatiu de Sagunt (el Camp de Morverdre).

Les desqualificacions tindrien suposadament relació amb el color de pell de les víctimes, totes dues d'origen sud-americà, i es produirien diàriament tant a l'aula com fora de la classe. L'autora dels fets fins i tot, pel que sembla, hauria mostrat repulsa per tocar objectes manipulats prèviament per les víctimes, segons ha informat la Policia en un comunicat.

Els agents han esbrinat que no hauria tingut lloc un conflicte previ entre la sospitosa i les víctimes que poguera haver generat una actitud hostil cap a elles, així com que les expressions emprades per l'ara detinguda contenien un missatge d'odi, que podrien desembocar en conflictes de major gravetat.

Diversos testimonis, tant d'alumnes com d'educadors del centre, haurien presenciat la conducta d'aquesta dona, i li van recriminar el seu comportament sense aconseguir que cessara en la seua actitud.

next