Detingudes a Alacant i Elx quatre persones reclamades per la justícia de diferents països

En els últims deu dies la policia ha arrestat diverses persones que estaven en busca i captura als seus respectius països d'origen
1 setembre 2019 11:00h
Alguns dels pròfugs han sigut detinguts a l'aeroport. / EUROPA  PRESS

VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional han detingut, en els últims deu dies, quatre pròfugs de la justícia del Perú, Lituània, França i el Regne Unit quan es trobaven a les localitats d'Alacant i Elx.

Durant les últimes setmanes, la coordinació entre les diferents plantilles de la Policia Nacional de la demarcació d'Alacant i la Interpol al costat de l'oficina de la Sol·licitud d'Informació Complementària en l'Entrada Nacional (SIRENE, per les seues sigles en anglés) s'ha intensificat pel fet que hi havia fugitius que eludien la justícia dels seus països i s'amagaven en diferents punts de la zona, segons ha indicat la Policia Nacional en un comunicat.

La primera detenció es va produir quan el Centre Intel·ligent de Comandament, Comunicació i Control 091 va rebre comunicacions de la Interpol i va determinar que hi havia indicis que al centre d'Alacant es refugiava una persona que podria pertànyer a una organització criminal internacional.

Les autoritats peruanes buscaven aquesta persona des del 2014 per un suposat delicte de tràfic de drogues i es van distribuir efectius de la Brigada de Seguretat Ciutadana de la Comissaria Provincial d'Alacant per a la localització del fugat.

Els agents van realitzar diverses batudes pel centre de la ciutat que van ser infructuoses. Més tard, després de diversos controls, van aconseguir localitzar el pròfug de la justícia peruana en un cèntric carrer d'Alacant pròxim a l'hotel on s'allotjava.

Els policies van procedir a comprovar les seues dades amb les de la Interpol a través de les aplicacions informàtiques, ja que constava en vigor una Ordre Internacional de Detenció i Lliurament emesa per les autoritats peruanes amb motiu d'un presumpte delicte de tràfic de drogues des de l'any 2014, pel qual s'enfronta a una possible condemna de 25 anys de presó.

Sorprés a l'aeroport d'Alacant

El segon pròfug de la justícia va ser localitzat en la terminal de l'aeroport d'Alacant gràcies a les sospites que va infondre el detingut als agents pertanyents al Grup Operatiu de Resposta de la Comissaria d'Elx.

Els policies van observar un home que en veure la patrulla per la terminal va començar a comportar-se de manera "nerviosa" i en arribar a l'altura on ell es trobava assegut, aquest es va alçar ràpidament per a anar-se'n del lloc, per la qual cosa els agents el van parar.

Els policies li van trobar una targeta d'embarcament que no corresponia amb el que deia als agents i quan van passar les dades d'aquesta persona per la base de dades policial van veure que constava una Ordre Europea de Detenció i Extradició en vigor, per part de Lituània, arran d'un possible delicte contra les persones des de feia poc més d'un mes. El detingut s'enfronta a una condemna de dos anys de presó al seu país.

El tercer arrest es va produir quan l'oficina del SIRENE va posar en coneixement als policies de la Comissaria d'Elx que en aquesta ciutat s'allotjava un ciutadà algerià reclamat per França des de l'any 2017 per presumptes delictes econòmics i financers. Arran d'aquesta informació es va muntar un dispositiu per diferents punts de la ciutat per tal de buscar d'aquest pròfug de la justícia.

Passades unes hores, el dispositiu va voltar el cercle fins a donar amb el fugit i la seua posterior detenció. El detingut s'enfronta a una possible condemna davant la justícia francesa de cinc anys de presó per delictes econòmics i financers.

La quarta persona, que va ser detinguda quan intentava eludir la justícia, va ser localitzada al control fronterer d'entrada a Espanya de l'aeroport d'Alacant, per on pretenia entrar a l'Estat.

L'agent encarregat del lloc de control fronterer es va adonar de la presència d'un individu sobre el qual pesava una Ordre Europea de Detenció i Extradició de la justícia del Regne Unit de feia poques hores. El policia va procedir a la detenció del pròfug de la justícia, que s'enfronta a una possible condemna de huit anys de presó per tinença d'armes i drogues al seu país.

Els fugitius, d'edats compreses entre els 26 i 59 anys, d'origen peruà, lituà, algerià i anglés, han quedat a la disposició del jutjat central d'instrucció de l'Audiència Nacional de Madrid.

next