Detingudes tres dones a València per robar 120.000 euros a persones majors

Les sospitoses van ser arrestades quan una d'elles s'havia citat amb un home en una cafeteria perquè li prestara diners
1 març 2019 18:46h
les dones acudien acompanyades de menors d'edat i s'oferien també a acompanyar els homes a les sucursals bancàries amb l'excusa de "ajudar-los". / EFE

La Policia Nacional ha detingut a València tres dones com a presumptes autores de delictes d'estafa, furt i organització criminal després d'aconseguir que homes d'avançada edat els entregaren fins a 120.000 euros en al·legar problemes econòmics o fills malalts.

Segons fonts de la Policia Nacional, les tres dones, de 26 i 46 anys, prometien que retornarien els diners i d'aquesta manera van aconseguir que una de les víctimes els entregara 80.000 euros en diversos lliuraments.

Després de l'inici de les investigacions, els agents van esbrinar que les sospitoses es guanyaven la confiança de les seues víctimes i al·ludien a una suposada precària situació econòmica o a la necessitat de costejar el tractament d'un fill malalt per a sol·licitar els diners.

A vegades, les dones acudien acompanyades de menors d'edat i s'oferien també a acompanyar els homes a les sucursals bancàries amb l'excusa de "ajudar-los" a realitzar les extraccions o gestions de forma segura.

A més, mitjançant enganys, aconseguien a vegades accedir als domicilis dels ancians sota el pretext de procurar-los algun tipus d'assistència i els sostreien diners o objectes de valor en moments de descuit.

Les sospitoses van ser detingudes quan una d'elles s'havia citat amb un home major en una cafeteria perquè li prestara diners mentre les altres dues es mantenien a una distància prudencial per a prestar-li cobertura.

Fonts de la Policia Nacional han recalcat que continuen amb les investigacions davant la possibilitat que puguen existir més víctimes que no han presentat denúncies.

Les tres detingudes, una amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

next