Detingut a Cullera el fugitiu més buscat per les autoritats de Polònia

L'arrestat és un empresari condemnat per escoltes il·legals en la zona VIP d'un restaurant
6 abril 2019 17:30h
El fugitiu va amenaçar de saltar al buit des de la novena planta del pis on es trobava quan anava a ser arrestat. / POLICIA NACIONAL, EFE

VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional han detingut a Cullera (la Ribera Baixa) el fugitiu més buscat per les autoritats de Polònia. M.A.F. (per les seues inicials) va amenaçar de saltar al buit des de la novena planta del pis on es trobava quan anava a ser arrestat.

L'operació Record va començar el passat dilluns 1 d'abril, quan les autoritats poloneses van emetre una Ordre Europea de Detenció per delictes contra l'ordre públic i la seguretat de l'estat. Segons un comunicat policial, gràcies a les minucioses gestions es va aconseguir finalment localitzar el rastre del fugitiu a la demarcació de València. 

Un dispositiu format per policies espanyols i polonesos va permetre localitzar-lo en un pis de luxe a Cullera, on residia discretament en companyia de la seua parella. Quan els policies es van personar en l'habitatge, la parella del buscat va demanar als agents que entraren urgentment a la casa perquè M.A.F., en adonar-se de la presència policial, amenaçava de saltar al buit des del balcó de la novena planta. 

Els policies van tractar de calmar-lo, al mateix temps que van activar el protocol del negociador i finalment van aconseguir convéncer-lo perquè deposara la seua actitud. Aleshores va ser detingut sense més incidents. 

L'arrestat és un multimilionari polonés que va començar la seua carrera professional amb 22 anys i es va convertir en un especialista en inversió. Durant els anys 2013 i 2014 va realitzar escoltes i enregistraments il·legals en les zones VIP d'un restaurant a Varsòvia amb la finalitat d'obtindre informació confidencial i amb l'ànim d'obtindre un lucre, fet pel qual va ser jutjat i condemnat. 

Va ser aleshores quan aquest propietari de nombrosos immobles a Polònia, i que l'any 2013 va ocupar el número 67 en la llista de Wprost (el 'top 100' de les fortunes poloneses), va fugir amb la finalitat d'evitar la presó.

next