Detingut un empleat de l'Ajuntament de València per difondre dades de 8.344 membres de meses electorals

El consistori va dur al jutjat la filtració en nombrosos grups de WhatsApp d'un document amb informació de milers de persones 
17 maig 2019 17:20h
La Policia ha seguit la pista de totes les difusions fins a trobar la persona sospitosa d'haver obtingut i donat a conéixer eixes dades personals de milers de ciutadans. / DLV

VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional han detingut un treballador de l'Ajuntament de València com a presumpte autor d'un delicte de descobriment i revelació de secrets, després d'haver difós dades dels membres de les meses electorals del passat 28 d'abril, fins a un total de 8.334.

Segons han informat fonts policials en un comunicat, hi ha cinc persones més investigades en el marc d'aquesta operació.

Les investigacions es van iniciar arran de la difusió en nombrosos grups de WhatsApp d'un document que contenia el nom, cognoms, DNI, adreça i càrrec assignat de les persones triades per a formar part de les meses electorals de la ciutat en els comicis del 28 d'abril. El Consistori va denunciar la filtració realitzada des dels seus ordinadors al públic en general.

Les actuacions denunciades consistien en l'apoderament, sense autorització, en perjudici dels afectats i de l'Ajuntament, de dades de caràcter personal registrades en els seus fitxers o suports informàtics i la seua posterior difusió.

La Policia ha seguit la pista de totes les difusions fins a trobar la persona sospitosa d'haver obtingut i donat a conéixer eixes dades personals de milers de ciutadans, segons han indicat les mateixes fonts.

next