Detingut al port d'Alacant un fugitiu reclamat per Bèlgica implicat en l'assalt a un habitatge amb armes

El pròfug va ser posat a la disposició del jutjat central d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional per a dur a terme l'extradició sol·licitada per les autoritats belgues
14 maig 2019 11:13h
Els agents del lloc fronterer del port d'Alacant estaven realitzant un punt d'identificació en el vial d'accés a la zona d'embarcament del ferri amb destinació a Algèria divendres passat, quan van fer l'alto a un vehicle l'ocupant del qual pretenia eixir del país. / EUROPA PRESS

ALACANT. Agents de la Policia Nacional han detingut un jove de nacionalitat francesa de 28 anys reclamat per les autoritats belgues per la seua presumpta implicació en l'assalt a un habitatge amb armes. Ho han fet quan intentava fugir pel port d'Alacant a Algèria amb documentació falsificada, segons ha informat la comissaria provincial.

Els agents del lloc fronterer del port d'Alacant estaven realitzant un punt d'identificació en el vial d'accés a la zona d'embarcament del ferri amb destinació a Algèria divendres passat, quan van fer l'alto a un vehicle l'ocupant del qual pretenia eixir del país.

El conductor es va identificar amb una carta d'identitat i un permís de conduir de Bèlgica. Els agents van comprovar que els documents no complien amb les mesures de seguretat d'un document de curs legal, per la qual cosa van procedir a la seua detenció per cometre presumptament un delicte de falsedat documental i contra la seguretat del trànsit perquè no tenia en vigor cap permís de conduir.

Quan els agents van esbrinar la vertadera identitat del detingut, van comprovar que aquesta persona tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega amb finalitats d'extradició emesa per Bèlgica. El pròfug va estar presumptament implicat en l'assalt a un domicili de Bèlgica l'any 2015 al costat d'altres dues persones.

Els presumptes autors van robar a l'interior d'un habitatge, després d'assaltar-lo encaputxats i amb armes. A l'interior es trobaven el propietari, gerent d'una important companyia, i una altra persona. Ambdues persones van ser presumptament amenaçades amb armes i colpejades per part dels autors per a dur a terme la sostracció del botí.

El pròfug va ser posat a disposició del jutjat central d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional de Madrid per a dur a terme l'extradició sol·licitada per les autoritats belgues.

next