El jutge deixa en llibertat el cap de la Policia d'Asp i l'investiga per un delicte contra la llibertat sexual

El magistrat també investiga la companya sentimental de l'agent per un delicte lleu d'amenaces després de la denúncia que aquest ha presentat contra ella
29 març 2019 17:08h
El policia va ser detingut després que la seua parella presentara una denúncia contra ell. / EFE

ALACANT. El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Novelda (el Vinalopó Mitjà) ha decretat aquest divendres a la vesprada la llibertat provisional per al cap de la Policia Local d'Asp (el Vinalopó Mitjà) denunciat per la seua dona, que l'acusa de maltractaments en l'àmbit familiar. 

L'agent ha quedat investigat en una causa oberta per un delicte contra la llibertat sexual, sense perjudici d'una ulterior qualificació jurídica, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

A més, el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Novelda, en substitució del responsable de Primera Instància i Instrucció 3 de la mateixa localitat, ha concedit a la víctima una ordre de protecció que comporta la prohibició per a l'investigat de comunicar-se per qualsevol mitjà o acostar-se a ella a menys de 300 metres. També com a mesura cautelar, ha imposat a l'investigat la prohibició de portar armes.

L'home també ha presentat una denúncia contra la seua companya sentimental, qui ha quedat investigada per un delicte lleu d'amenaces. El jutge ha imposat també a la dona una mesura cautelar consistent en una ordre d'allunyament respecte del seu company sentimental.

Des del TSJ també han indicat que no existien denúncies prèvies per violència de gènere en el si de la parella. La causa serà tramitada pel jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Novelda, que té atribuïdes les competències en aquest partit judicial en matèria de violència sobre la dona.

La dona de l'agent es va presentar aquest dijous a la vesprada en la caserna de la Guàrdia Civil d'Asp on va interposar una denúncia per maltractaments en l'àmbit familiar. Una vegada presentada la denúncia, es va activar el protocol establit en els casos de violència masclista. L'intendent en cap de la Policia Local d'Asp porta almenys 30 anys en aquest cos i la seua detenció es va dur a terme aquest dijous, 28 de març, a la vesprada. Aquesta nit l'ha passada als calabossos i, des d'ací, ha sigut conduït als jutjats de Novelda, on ha passat a disposició judicial.

next