Detingut un metge de família d'Alfafar amb antecedents acusat d'abusar de diverses pacients

El facultatiu realitzava tocaments a les dones, els demanava que es despullaren "sense cap motiu" i tractava d'aconseguir cites fora de la consulta
26 abril 2019 14:23h
La investigació continua oberta i no es descarta l'aparició d'altres víctimes que encara no han denunciat fets similars./ AJUNTAMENT D'ALFAFAR

VALÈNCIA. Agents de la Guàrdia Civil d'Alfafar (l'Horta Sud) han detingut un metge de família de 60 anys que exercia en aquesta localitat per la seua presumpta participació en delictes d'abusos sexuals a quatre pacients durant les exploracions en la consulta. El facultatiu té antecedents per possessió de pornografia infantil el 2017 i va ser investigat per abusos sexuals a una altra pacient el 2018.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, la investigació continua oberta i no es descarta l'aparició d'altres víctimes que encara no han denunciat fets similars. L'arrest s'ha dut a terme després de la denúncia d'una de les víctimes en dependències de la Guàrdia Civil a Alfafar-Catarroja.

La dona es va personar el passat 6 d'abril en aquestes dependències policials per a denunciar que el seu metge de capçalera, en el desenvolupament d'una consulta rutinària, es va acostar a ella sobtadament i la va abraçar per a, posteriorment, realitzar-li tocaments per tot el cos en contra de la seua voluntat i la va arribar a besar en diverses ocasions. Així mateix, la denunciant referia que aquesta no era la primera vegada que ho intentava. 

Després de la denúncia, agents del lloc principal d'Alfafar van iniciar l'operació Garusade, en la qual es van entrevistar amb altres possibles víctimes pels mateixos fets. Els guàrdies civils van tindre coneixement que el rang d'edat de les seues possibles víctimes abastava dones d'entre 40 i 70 anys.

Tocaments i peticions de nus

Segons les investigacions, el detingut es "sobrepassava" amb les seues pacients, a les quals suposadament realitzava tocaments, els demanava que es despullaren "sense cap motiu", "flirtejava" amb elles o tractava d'"obtindre cites" fora de la consulta.

Aquest metge havia rebut diverses queixes formulades per diversos pacients d'Alfafar de calibre similar a la denúncia. A més, segons la Guàrdia Civil, es té coneixement que les condicions en les quals atenia els pacients "no eren les més salubres" per la seua "falta d'higiene", un fet que va ser motiu de queixa per part dels pacients "en més d'una ocasió".

Els agents van detindre el facultatiu per presumpta implicació en un delicte d'abusos sexuals i contra la integritat moral de diverses pacients. El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de València.

Expedient obert i suspensió de funcions

La Conselleria de Sanitat va obrir expedient disciplinari al metge de família detingut per abusos sexuals i el va suspendre de les seues funcions "en el moment en què es va tindre coneixement del cas", segons han informat a Europa Press fonts de l'administració.

Així, Sanitat ha assegurat que "va obrir expedient disciplinari" al sospitós i "es van adoptar mesures cautelars, entre elles la separació del servei i la suspensió de les seues funcions". A més, s'ha designat òrgan instructor per al cas.

next