La DGT espera més d'1,8 milions de desplaçaments per Setmana Santa al País Valencià

Uns 9.200 agents de la Guàrdia Civil cobriran el dispositiu especial en les carreteres espanyoles
11 abril 2019 19:35h
Uns 920.000 desplaçaments s'efectuaran a la demarcació de València. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La Direcció General de Trànsit (DGT) espera 1.820.000 desplaçaments al País Valencià, entre llargs recorreguts i interns a l'entorn dels nuclis urbans, durant la primera fase de l'operació especial de trànsit de Setmana Santa.

En concret, aquesta primera fase es desenvoluparà a partir de les 15.00 hores de demà divendres, dia 12 d'abril, fins a la mitjanit del diumenge 14 d'abril, segons ha informat el Centre de Gestió de Trànsit de València.

De la xifra total de desplaçament, la distribució orientativa dona una previsió a la demarcació de València de 920.000 desplaçaments; a la d'Alacant, de 600.000, i a la de Castelló, de 300.000.

Dades estatals

La DGT preveu que es produïsquen en els pròxims dies de l'operació de Setmana Santa, que comença aquest divendres, 15,5 milions de desplaçaments de llarg recorregut, un 7,4% més que en el mateix període del 2018, i es desenvoluparà en dues fases.

La primera fase, en què es preveuen 3,9 milions de desplaçaments, es prolongarà fins a les dotze de la nit del diumenge 14 i la segona començarà a partir del pròxim dimecres, dia 17, excepte al País Valencià i Catalunya, que començarà l'endemà.

Aquesta segona fase finalitzarà la mitjanit del dilluns 22 amb l'operació retorn, que es desenvoluparà des del dissabte 20 a la vesprada i es prolongarà durant tot el diumenge i el dilluns de Pasqua, ja que a les Balears, Catalunya, el País Valencià, Cantàbria, Navarra, el País Basc, Castella-la Manxa i La Rioja aquesta jornada serà festiva.

En la resta d'autonomies, malgrat no ser festiu, aquest dia no és lectiu per a escolars i universitaris, per la qual cosa es preveu que també es produïsca una important quantitat de moviments de retorn cap als grans nuclis urbans que se sumaran als d'una jornada laborable qualsevol.

Dispostiu a les carreteres

L'operatiu especial d'enguany s'ha fet coincidir amb una nova campanya de conscienciació que, de forma irònica, reflecteix el 'top' de les destinacions vacacionals dels conductors infractors: l'hospital; la presó o, directament, el cementeri.

La DGT recorda que en la Setmana Santa de l'any passat 31 persones van morir en les carreteres espanyoles i altres 159 van resultar ferides i van requerir hospitalització. 

Enguany hi haurà 9.200 agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil treballant per Setmana Santa en les carreteres, 400 més que l'any passat, i s'utilitzaran 216 càmeres de vigilància per al correcte ús del cinturó, a més de comptar amb 724 punts de control de velocitat, 62 radars de tram, 557 mòbils, deu helicòpters operatius i huit drons.

Com a complement a tots aquests mitjans, l'Agrupació de Trànsit utilitzarà durant aquests dies 264 vehicles camuflats que circularan principalment per carreteres convencionals i s'intensificaran els controls preventius d'alcohol i drogues.

next