'El dia 3', la novel·la gràfica sobre l'accident de metro de València, Premi Nacional del Còmic 2019

El còmic de Cristina Durán i Miguel Á. Giner Bou està basat en el llibre de la periodista Laura Ballester
12 novembre 2019 13:16h

VALÈNCIA. La novel·la gràfica El dia 3 (Astiberri), inspirada en la lluita de les famílies de les víctimes de l'accident del metro de València, ha guanyat el Premi Nacional del Còmic 2019. Aquest dimarts s'ha fet públic el veredicte del jurat, que ha reconegut el treball dels il·lustradors Cristina Durán i Miguel Á. Giner Bou basat en el llibre de la periodista Laura Ballester Lluitant contra l'oblit (Sembra Llibres).

El jurat ha triat aquesta obra "per saber realitzar des del respecte la crònica d'un drama social amb una narrativa en la qual s'equilibren l'emoció, l'excel·lència gràfica i l'ús de potents metàfores visuals".

El dia 3, que es va publicar en valencià i en castellà, recorda l'accident registrat a la capital del Túria el 3 de juliol del 2006, tres dies abans de la visita del papa Benet XVI a la ciutat, però, sobretot, rememora "la lluita contra el silenci, l'oblit i la mentida programada" del govern valencià del moment, expliquen els responsables de l'obra. Els autors, Cristina Durán i Miguel Á. Giner Bou, es basen en el llibre de la periodista Laura Ballester per a reivindicar la tasca d'aquests "herois" i aconseguir que "mai més hi haja 0 responsables" en sinistres d'aquestes característiques.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next