El dia de la minimúsica, una jornada al Palau per a gaudir en família de concerts, tallers i lectures musicals

El compositor Marc Parrot i la pintora Eva Armisén duran a la sala Iturbi 'Tinc un paper' i el grup Gener presentarà la seua primera proposta ideada per als menuts
27 febrer 2019 10:52h
Els menors de 0 a 3 anys tindran accés gratuït en les primeres 400 entrades, segons informa l'organització. / PALAU DE LA MÚSICA 

VALÈNCIA. La segona edició d'El dia minimúsica se celebrarà el pròxim diumenge, 3 de març, al Palau de la Música de València. Després del reeixit debut del passat mes de maig, aquesta iniciativa emmarcada en el cicle 'Menut Palau' de l'auditori del passeig de l'Albereda tornarà a oferir una intensa jornada pensada per a tota la família. Així, hi haurà concerts i activitats per a fomentar el desenvolupament de les habilitats creatives de la infància.

Durant tot el dia, la música sonarà als diversos espais del Palau de la Música de València. La sala Iturbi acollirà la presentació de l'espectacle Tinc un paper –a les 12.45 hores–, del compositor i cantant Marc Parrot i de la pintora Eva Armisén, mentre que l'escenari principal de l'auditori també vibrarà amb les cançons de Petit Pop –a les 15.45 hores–, on es troben membres de bandes com Pauline en La Playa, Nosoträsh, Undershakers, Penélope Trip o Edwin Moses, i la formació Llum –a les 18.00 hores– donarà vida a les històries de Marieta Ganduleta, un personatge que fomenta la lectura entre els més menuts.

A la sala Rodrigo actuaran Las Auténticas, Júlia i Núria Graham –a les 11.30 hores–, que oferiran un xou al voltant de la temàtica Girl Power. Així mateix, Gener –a les 15.00 hores– tocarà per primera vegada davant del públic familiar amb un espectacle dissenyat especialment per a l'ocasió i Alondra Bentley –a les 16.45 hores– interpretarà l'àlbum Alondra Bentley Sings For Children, It’s Holidays! (Grand Derby, 2012), el repertori del qual està pensat per a tota la família.

A més, el vestíbul de Tarongers esdevindrà una pista de ball gràcies a la selecció musical de Crios and Roll DJ a les 13.45, mentre que la iniciativa de Susana Monteagudo i Siamiss DJs tindrà lloc a les 16.30 hores i presentaran l'espectacle We Can Be Superheroes, on tenen cabuda cançons de les últimes dècades acompanyades per projeccions.

Altres activitats

El dia minimúsica també comptarà amb tallers musicals perquè les criatures s'inicien en el vast univers de la música moderna i s'interessen per ella mitjançant accions innovadores. Així, serà possible construir instruments de cartró, compondre cançons amb l'aplicació Toc & Roll, descobrir icones del pop i el rock, pintar pòsters amb esprai seguint la tècnica stencil o fer air guitar en un escenari de cartró i decorat pels xiquets i xiquetes.

També s'ha de destacar el Racó de lectura, un espai que compta amb la col·laboració de Kumon, l'Editorial Flamboyant i Ubik Café, on es podrà dotorejar i descobrir llibres originals i conéixer alguns dels seus autors i protagonistes –com el Monstre de Colors.

Així mateix, durant tota la jornada estaran en marxa diferents serveis com la zona de restauració; l'espai Micro per tal que les criatures de 0 a 3 anys i els seus progenitors juguen, descansen i vegen ateses les seues necessitats; aparcaments de carrets, i àrees de descans. D'aquesta manera, El dia minimúsica complementarà una proposta única perquè les famílies puguen passar una jornada inoblidable envoltades de música.

Els menors de 0 a 3 anys tindran accés gratuït en les primeres 400 entrades, segons informa l'organització de la jornada. A més, les localitats es podran recollir el mateix dia 3 de març en les taquilles del Palau de la Música.

next