El diari Levante de Castelló publica aquest dimecres la seua última portada

La plantilla i els col·laboradors es manifesten aquesta vesprada a les 20.00 hores contra la desaparició de la capçalera
19 juny 2019 16:58h
Segons les dades facilitades pel Comité d'Empresa, s'acomiadaran 6 treballadors i se'n traslladaran 3 a València i 5 a la redacció de Mediterráneo. / FACEBOOK YOLANDA PERIS DUMONT

VALÈNCIA. La compra del Grupo Zeta –propietari del periòdic Mediterráneo– per part del Grupo Editorial Prensa Ibérica (EPI) ha acabat desembocant en el tancament de la redacció de Levante de Castelló i, també, amb retallades en la plantilla de Superdeporte –ambdues, capçaleres d'EPI–.

En el cas de Levante de Castelló, aquest dimecres s'ha publicat l'última portada del diari; és a dir, aquest dijous ja no s'editarà. Segons les dades facilitades pel Comité d'Empresa, s'acomiadaran 6 treballadors i se'n traslladaran 3 a València i 5 a la redacció de Mediterráneo.

La plantilla i els col·laboradors de la capçalera es manifesten aquesta vesprada a les 20.00h davant la redacció, al carrer Saragossa de Castelló de la Plana, per a mostrar el seu rebuig a aquesta decisió empresarial. A més, davant "la sagnia de comiats de Prensa Ibérica", s'han convocat concentracions de les plantilles de Levante-EMV i Superdeporte aquest dijous a les 13.00h a la seu de València.

El comité remarca l'impacte que suposa per la pèrdua de llocs de treball i també per "la inexplicable opció de soterrar quasi 30 anys de pluralitat informativa i presència a Castelló".

En aquest sentit, el comité manifesta que exercirà "totes les opcions legals i sindicals en defensa dels drets dels treballadors afectats". A més, insta els poders públics a actuar, "atés que Prensa Ibérica s'ha beneficiat del perdó d'1,3 milions d'euros de tots els valencians per a créixer i comprar el Grupo Zeta i ara destrueix ocupació a la Comunitat Valenciana".

També la Unió de Periodistes lamenta "que els acomiadaments arriben poc després d'haver condonat l'Institut Valencià de Finances part del deute al grup periodístic". "Caldria exigir a l'Administració que, quan es prenguen mesures d'aquest tipus, comporten l'obligació del manteniment, com a mínim, dels llocs de treball", afegeix l'organització, que es posa a disposició dels treballadors d'EPI per a assessorar-los i ajudar-los a resoldre qualsevol dubte o informació que necessiten.

next