Dídac Ballester signarà la imatge gràfica de les Falles 2020

El dissenyador serà l'encarregat de "demostrar al món" el valor de la cartelleria valenciana
30 octubre 2019 18:04h
La tria de Ballester per a la imatge gràfica ha sigut per unanimitat. / DÍDAC BALLESTER

VALÈNCIA. El dissenyador valencià Dídac Ballester serà l'encarregat de crear la imatge gràfica amb què les Falles del 2020 es mostraran al món sencer. El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la trajectòria del dissenyador i ha mostrat el seu convenciment que el seu treball "demostrarà un any més el gran valor que té la cartelleria festiva".   

Ballester és un prestigiós dissenyador gràfic amb seu a València, especialitzat en projectes d'identitat visual, disseny de llibres, senyalització i packaging. Es va endinsar al món professional el 1996 i el 2005 va crear el seu estudi. És també codirector d'Escola Lateral, projecte docent experimental dedicat al disseny i a la comunicació visual. També imparteix l'assignatura de Disseny de Llibres al màster oficial de Disseny Editorial de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València.

Els seus projectes han sigut seleccionats per a diverses exposicions de disseny i publicats en diferents llibres i revistes especialitzades. Caracteritzat per la senzillesa i per la importància que atorga al concepte, Ballester ha obtingut diversos reconeixements de prestigi, com ara premis ADCV, el Red Dot Award per la web Expormim o el premi al llibre valencià millor editat el 2016.  

La tria ha sigut per unanimitat i el jurat ha destacat "la trajectòria i solvència professional de Dídac Ballester, reconeguda pel sector creatiu i avalada per diferents premis de notable reconeixement professional, així com la capacitat de síntesi i de generar emoció amb el seu treball gràfic". 

Imatge gràfica de les Falles

La d'enguany és la cinquena vegada que se celebra una crida oberta a projectes de tots els professionals del sector del disseny per a crear la imatge gràfica de les Falles. El jurat ha comptat amb la participació de diverses associacions del disseny i la il·lustració. Entre ells, l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), representats per Marina Álvarez-Dardet Colomer; l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), amb Ricardo Cañizares Florentino, i l'Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD), qui ha proposat a Ismael Ledesma Hidalgo per a intervindre en la selecció del dissenyador. 

Juntament amb ells ha estat Daniel Nebot, Premi Nacional de Disseny i autor de la imatge gràfica de les Falles d’enguany; Mar Piquer Muela, representant a la Junta Central Fallera (JCF), i Fuset, com a regidor de Cultura Festiva. 

Fuset ha recordat que el procediment que es ve utilitzant des del mandat anterior garanteix una imatge gràfica de qualitat i professional per a promocionar les Falles, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. A més, ha agraït a totes i tots els dissenyadors que han presentat la candidatura "el seu interés i la contribució perquè les Falles continuen caminant per la senda del disseny i la comunicació excel·lents".

El pressupost del cartell és de 4.500 euros més IVA, una xifra a què ja es va arribar ara fa dos anys, quan es va incrementar un 12,5% respecte al procediment obert el 2016 i un 50% respecte al primer any, el de la convocatòria per a la imatge de les Falles del 2016.

next