Díhuit novel·les opten als II Premis Lletraferit, que enguany reconeixen la trajectòria de Joan Francesc Mira

Els guardons volen consolidar la nit de Sant Joan com una de les vetlades literàries més importants del calendari
28 maig 2019 14:07h
La participació augmenta un 25% respecte a la primera edició dels guardons. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Díhuit obres s'han presentat als II Premis Lletraferit, segons ha certificat el president del jurat, l'escriptor i crític literari Toni Sabater. Catorze de les quals opten als Premis Lletraferit de Novel·la, guardonats amb una dotació econòmica de 5.000 euros i l'estatueta dissenyada per l'escultor Jaume Chornet, i quatre més als Premis Diafebus de Novel·la Juvenil, amb 1.500 euros i l'estatueta corresponent. 

Les obres guanyadores, com l'any passat, en què van resultar premiades Narcís o l'onanisme, de Carles Fenollosa, i Les aventures del capità Boira a Eivissa i Formentera, de Tono Fornes i Santi Inocencio, seran publicades per l'editorial Llibres de la Drassana en uns mesos, ha informat l'organització dels guardons en un comunicat.

Segons ha indicat el mateix Toni Sabater, membre també de l'esmentada editorial, en aquesta edició "la participació ha augmentat més d'un 25% i la qualitat és igualment alta. Farem públics els guanyadors durant la gala de Sant Joan, que volem consolidar com la fita festiva i cultural de referència de cada temporada editorial valenciana abans de l'estiu". 

El lliurament dels premis tindrà lloc el proper divendres 21 de juny, en una gala que començarà a les 20 hores al vestíbul del Veles e Vents, a la Marina de València, presentada per la comunicadora Maria Fuster, amb l'actuació musical de Joe Pask i un sopar posterior allí mateix.

Juan Ignacio Alfonso, director d'expansió de Valencia Plaza que coorganitza els II Premis Lletraferit, destaca la importància de l'acte, on "continuem apostant d'una manera ferma i decidida pel valencià i la cultura valenciana. Volem que el valencià continue guanyant espais de prestigi i reconeixement social, tant en 
l'àmbit comunicatiu com en el literari. És per això que enguany hem decidit atorgar, a més, un guardó de reconeixement a les aportacions realitzades a la nostra cultura". Així, el primer Premi Lletraferit de Cultura Valenciana celebrarà la trajectòria literària, l'excel·lència narrativa i els mèrits culturals de Joan Francesc Mira (València, 1939).

Segons ha apuntat el mateix Mira, "m'alegra rebre la distinció, tant a nivell personal com per allò que representa, simbòlicament, d'expansió del reconeixement públic dels usos cultes del valencià des de la mateixa ciutat de València". Després de la publicació d'El tramvia groc (Proa, 2013), l'assagista i escriptor de clàssics com Els treballs perduts prepara en l'actualitat un segon volum de les seues memòries.

next