Dimiteix el líder de Podem Dénia que va demanar a Pablo Iglesias que "callara la puta boca"

Àlex Rodenkirchen considera que la direcció estatal del partit està molt allunyada de "l'ADN de Podemos"
30 maig 2019 12:30h
Àlex Rodenkirchen diu que es dona de baixa del partit "almenys" fins que canvie la direcció estatal de Podem. / DLV

VALÈNCIA. Àlex Rodenkirchen, exedil de Podem Dénia (la Marina Alta), ha dimitit de tots els seus càrrecs en la formació morada i s'ha donat de baixa del partit, segons ha informat en un comunicat. En l'escrit remés, Rodenkirchen agraeix l'esforç i dedicació dels que han sigut els seus companys durant aquests anys, que, segons ha dit, "han fet un treball excepcional i són molt vàlids".

La seua dimissió es va donar a conéixer aquest dimecres a la nit i va arribar després que, després de quedar fora del consistori diumenge passat, retraguera al líder del partit, Pablo Iglesias, les declaracions que va realitzar sobre les donacions a la sanitat pública de l'amo d'Inditex, Amancio Ortega, en la campanya electoral, perquè en la seua opinió els han perjudicat: "Convé, a vegades, que algun polític calle la puta boca. I demane disculpes i ho retire immediatament, però ens ha perjudicat".

Segons exposa Rodenkirchen en l'escrit, "el moviment del 15M, així com Podemos, van nàixer com un moviment social que reivindicava un país més just, farts de saquejos i mentides, això va ser el que em va enamorar de la formació morada".

No obstant això, considera que "hui dia" la cúpula estatal està "molt lluny de l'ADN de Podemos" i això, unit a la desfeta electoral patida en tot l'Estat i com a màxim responsable a Dénia, el porta a prendre la decisió "de dimitir i cursar baixa en la formació, almenys, fins que canvie la direcció del partit".

next