La Diputació de Castelló busca evitar el tancament de farmàcies rurals i combatre el despoblament

El president de la corporació marca com a objectiu de la legislatura donar suport a les poblacions menudes
6 agost 2019 10:54h
El president de la Diputació de Castelló es reuneix amb el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ DE LA PLANA. La Diputació de Castelló ha anunciat que estudiarà fórmules de suport a les farmàcies rurals dins del seu pla per a combatre el despoblament i per a millorar les vies de col·laboració entre totes dues entitats per a fer campanyes de conscienciació i informació ciutadana.

Aquests són dos dels objectius que s'han marcat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco, en la reunió que van mantindre aquest dilluns, ha assenyalat la corporació en un comunicat.

Martí ha traslladat la "màxima preocupació" de la Diputació per combatre la despoblació en l'àmbit rural, un dels "reptes" que s'ha marcat al capdavant de la institució provincial de la mà d'altres administracions, tant l'autonòmica com l'estatal i l'europea.

En aquest sentit, ha assenyalat que considera "fonamental" analitzar la situació de les farmàcies en l'àmbit rural i les fórmules que puguen estudiar-se per a ajudar la seua supervivència, "tenint en compte que Castelló compta amb nombrosos nuclis amb poca població".

"La nostra premissa aquests quatre anys serà bolcar-nos en l'ajuda als pobles xicotets, perquè continuen comptant amb els serveis sociosanitaris bàsics, i les farmàcies estan, per descomptat, dins d'aquest àmbit", ha subratllat Martí.

Per part seua, Marco ha expressat la preocupació dels farmacèutics de l'interior de la demarcació per continuar donant una atenció de qualitat als veïns dels pobles xicotets. En aquesta línia, ha incidit en les 36 farmàcies de les comarques de Castelló reconegudes amb la categoria de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC), que són "aquelles que no tenen població suficient com per a tindre ingressos suficients, tant de venda de medicaments lliure com de recepta".

Així mateix, ha lamentat que el govern espanyol va aprovar unes ajudes mensuals per a aquestes oficines que "s'han quedat sense actualitzar des del 2011", per la qual cosa ha demanat la seua actualització en l'àmbit estatal.

Una altra de les preocupacions del sector és el fet d'haver d'assumir els costs del Sistema de Verificació de Medicaments en aplicació de les normatives europees, cosa per a la qual Marco planteja vies de col·laboració de les institucions públiques.

D'altra banda, ha advocat per avançar en l'arribada d'Internet a tots els racons de la demarcació, perquè totes les farmàcies puguen gestionar millor el seu dia a dia. En aquest sentit, Martí ha apuntat que per a la Diputació és "objectiu destacat" que internet estiga present amb qualitat en totes les comarques.

next