La Diputació de Castelló i l'AVL presenten un còmic sobre els Pelegrins de les Useres

La iniciativa donarà a conéixer entre els més menuts "l'ancestral tradició" al mateix temps que es fomentarà la lectura en valencià
5 maig 2019 11:50h
Els Pelegrins de les Useres és una romeria que té lloc cada any en aquesta població de l'Alcalatén. / FLICKR ALBERTO CASANOVA

VALÈNCIA. La Diputació de Castelló i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua divulguen la peregrinació dels Pelegrins de les Useres a través de la publicació d'un còmic juvenil. En el desenvolupament d'aquest còmic, amb guió i il·lustracions a càrrec de Jesús Huguet Enguita, s'ha comptat amb l'assessorament dels Pelegrins de les Useres a Sant Joan de Penyagolosa.

Amb aquesta iniciativa, ambdues institucions pretenen donar a conéixer entre els més xicotets "l'ancestral tradició castellonenca" al mateix temps que fomenten "la lectura en valencià".

El president de la Diputació, Javier Moliner, va assenyalar la seua voluntat "d'unir l'estratègia que té l'Acadèmia Valenciana de la Llengua de donar difusió a les tradicions que durant segles s'han desenvolupat en la nostra terra i que s'han transmés i escrit en la nostra llengua, aprofitar-ho per a divulgar aquells senyals d'identitat dels quals ens sentim més orgullosos".

Per part seua, el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, va valorar molt positivament aquesta iniciativa que "fa que els xiquets entren llegint en valencià amb una tradició tan important no solament a Castelló sinó per a tots els valencians". "És un element únic per a la difusió de la nostra cultura i les nostres tradicions", va agregar.

next