La Diputació de València comptarà amb un total de 530 milions, un 9% més del pressupost actual

Aquests diners "garanteixen l'autonomia municipal", "ofereixen als ajuntaments la major inversió de la història i faciliten una millor planificació i execució d'aquestes inversions als municipis", ha explicat el diputat d'Hisenda
27 desembre 2019 16:54h
La Diputació de València preveu aprovar dilluns vinent un pressupost de 530,22 milions d'euros per al 2020. / DIVAL

VALÈNCIA (EFE). La Diputació de València preveu aprovar dilluns vinent un pressupost de 530,22 milions d'euros per al 2020, la qual cosa suposa un increment de 44 milions (un 9%) respecte al present exercici i permetrà escometre "la major inversió municipal de la història".

Així ho ha posat de manifest aquest divendres el diputat provincial d'Hisenda, Vicent Mascarell, en la presentació d'uns comptes que l'equip de govern presentarà per a la seua aprovació al ple extraordinari que tindrà lloc el 30 de desembre.

Els 530.223.730 euros del pressupost de la Diputació "garanteixen l'autonomia municipal", un dels eixos de la gestió provincial, "ofereixen als ajuntaments la major inversió de la història i faciliten una millor planificació i execució d'aquestes inversions als municipis", segons ha explicat el diputat d'Hisenda.

La simplificació en la gestió i la modernització institucional constitueixen l'engranatge d'uns comptes que incrementen de manera exponencial la inversió a les comarques valencianes (prop d'un 20% arribant als 120 milions d'euros) i l'autonomia dels municipis a l'hora de decidir la destinació d'aquestes ajudes.

Mascarell ha destacat també l'increment de la despesa corrent a través d'un Fons de Cooperació Municipal que passa de 20 a 40 milions d'euros; la reducció de la despesa financera de 25 a 11 milions, i l'augment de les partides per al Medi Ambient i Serveis Socials, que en aquest últim cas puja en 5,5 milions fins a aconseguir els 19,2 milions d'euros.

Per departaments, el pressupost de la Diputació per al 2020 inclou 70 milions d'euros per a les inversions agrupades en el SOM, gestionat per l'àrea de Cooperació; 37 milions d'euros per a l'àrea de Medi Ambient; 22 milions per a Cultura, i 42 milions per a l'àrea de Carreteres.

Per part seua, el Patronat Provincial de Turisme disposarà de 4,5 milions d'euros; el Consorci d'Extinció d'Incendis, d'una dotació de 57,7 milions d'euros, i Divalterra comptarà amb un pressupost de 24,5 milions d'euros, que anirà destinat en gran part als treballs de les brigades forestals per a protegir les muntanyes valencianes.

El diputat d'Hisenda també ha destacat la partida de 5,3 milions d'euros per a Joventut i Esports; els 2 milions d'euros per al departament de Desenvolupament Rural que dirigeix Ramiro Rivera, de nova creació, i els recursos per al manteniment dels centres educatius de la Diputació.

next