Una diputada del PSOE per Castelló creu que l'home no va arribar a la Lluna: "No hi hem tornat a anar? Sospitós" 

Susana Ros, membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, ha posat en dubte l'aterratge a la Lluna tot just quan es commemoren els cinquanta anys
18 juliol 2019 11:30h
Alguns comentaris en Facebook l'emplacen a consultar-ho al seu company de partit, l'astronauta Pedro Duque. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Una diputada del Congrés del PSOE per Castelló, Susana Ros, ha publicat un post de Facebook on qüestiona que l'ésser humà arribara a la Lluna. "50 anys. Jo soc d'aquelles que pensen que l'home no va arribar a la Lluna. Després de 50 anys no hi hem tornat a anar? Sospitós", ha escrit a la xarxa social tot just en els dies en què es commemora el 50é aniversari de la missió de l'Apolo 11.

En els comentaris no s'han fet esperar les respostes en què els usuaris han enllaçat nombrosos articles científics que expliquen per què els investigadors no han tornat a visitar el satèl·lit mig segle després. Fins i tot hi ha qui l'ha emplaçat a consultar el seu dubte amb el ministre de Ciència i company seu de partit, l'astronauta Pedro Duque.Susana Ros és diplomada en Turisme i forma part de la Comissió Executiva Federal del PSOE com a secretària executiva per a la Violència de Gènere.

Cinc visites a la Lluna des del 1969

D'altra banda, és fals que no s'hagen tornat a enviar persones a la Lluna des de la missió de l'Apolo 11 el 1969. Des de l'aleshores han tingut lloc cinc viatges tripulats més, un en aquell mateix any, dos el 1971 i altres dos el 1972. El motiu pel qual es van abandonar aquests projectes des d'aleshores és el seu elevat cost.

Cal recordar que les missions a la Lluna es van donar en el context de la carrera espacial entre la URSS i els Estats Units, un moment de màxima competitivitat entre ambdues potències en què els nord-americans dedicaven més del 5% del seu pressupost a la tasca; això és, van dedicar el que hui serien més de 100.000 milions d'euros, una inversió que no s'ha volgut tornar a assumir en no considerar que el benefici científic pagara la pena, ja que els investigadors han considerat suficients les mostres lunars que es van prendre durant els 70.

next