Disparen, pengen i cremen un ninot de Puigdemont a un poble de Sevilla

La població de Coripe s'acarnissa amb una recreació de l'expresident de la Generalitat de Catalunya sota l'empara que és la festa de la Crema de Judes
21 abril 2019 18:25h
Torra anuncia que la Generalitat es querellarà contra la població andalusa. / DLV

VALÈNCIA. La població de Coripe, a Sevilla, celebra aquest diumenge una festa per al Diumenge de Pasqua: la Crema de Judes. Els veïns del municipi han triat per a enguany un ninot que representa l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont al qual han disparat, linxat, penjat i calat foc.

Sota l'empara que es tracta d'una festa religiosa amb què, suposadament, es deslliuren d'allò que és dolent per a la societat, els habitants de Coripe l'han mamprés amb ira contra l'efígie de Puigdemont, tal com recullen diversos vídeos que circulen per la xarxa.

Davant la brutalitat, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat que presentaran una denúncia davant un acte que ha qualificat "d'intolerable" i que li provoca "fàstic extrem", recull TV3.

La Crema de Judes és una festa declarada d'Interés Turistic Nacional. Al bell mig de la plaça del poble, davant de menors als braços dels pares, uns homes abaten a trets el ninot al qual després se li cala foc.

El candidat de JxCat al Congrés per Tarragona Ferran Bel ha dit que els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i del PP, Pablo Casado, seran "còmplices" de l'acció si no la condemnen. Així ho ha remarcat en el míting d'aquesta vesprada celebrat a Reus (Baix Camp). 

El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es considera que durant l'any haja fet alguna mala acció. Així, són els alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble i les seues famílies els responsables de la tria del personatge.

next