'Diumenge, paella', una sèrie entre 'Friends' i 'Modern Family' per a la tele d'À Punt

La primera temporada de la 'sitcom' dirigida per Alberto Evangelio consta de 13 capítols de 25 minuts 
14 març 2019 06:00h
El rodatge està previst que finalitze aquest mes de març, però encara no té data d'emissió, encara que tot apunta que el primer capítol arribaria durant l'últim trimestre d'enguany. / À PUNT

VALÈNCIA. Diumenge, paella no té res a veure amb els tòpics valencians; almenys, això assegura el seu director, el valencià Alberto Evangelio. De fet, el nom de la primera sèrie de comèdia de la televisió d'À Punt és fruit, en certa manera, de la "conya" d'un dels personatges d'aquesta sitcom que s'està rodant des del passat mes de febrer a Bètera (l'Horta Nord). Sí, l'espectador podrà veure una família que cada diumenge es reuneix amb l'excusa de compartir cullerades d'arròs però la idea d'Evangèlio és fer "humor naturalista".

Cal pensar en referents del gènere, com ara Friends i, sobretot, Modern Family, per a fer-se una idea de com serà la propera sèrie d'humor que s'emetrà al canal de televisió públic després d'aquest estiu. Tot i que encara no hi ha una data concreta perquè comencen Diumenge, paella, tot apunta que el primer capítol arribaria a les pantalles durant l'últim trimestre d'enguany.

Diumenge, paella és una comèdia de 13 capítols de 25 minuts produïda per Beniwood Produccions per a À Punt, dirigida per Alberto Evangelio i escrita per David Casany, Quico López, Alberto Evangelio, Paco López i Blanca Quintana.

L'actriu Sandra Cervera, que va formar part del jurat de Family Duo, forma part del repartiment de la sèrie. / À PUNT

"Cada capítol transcorre durant un diumenge en la vida d'una família que no és massa tradicional", explica el director. Un nucli familiar peculiar i uns amics que no són gens convencionals es troben l'últim dia de cada setmana al voltant del plat típic valencià. "La paella, que intentem fer-la bé –encara que hi ha de tot un poc–, està de fons, perquè, en realitat, anem més als problemes de la família i als conflictes que es generen. Sí, hi ha capítols que estan relacionats amb l'elaboració de la paella, però sempre, mentrestant, als personatges els passen altres coses", afegeix el director.

"Es tracta d'una sèrie d'humor naturalista", insisteix Evangelio, perquè, malgrat que s'emmiralla en altres produccions –com ara la nord-americana Modern Family–, Diumenge, paella "té molt de rodatge en escenaris naturals". De fet, la majoria d'escenes ocorren en una caseta a l'horta, un espai que es troba a Bètera, on està previst que aquest mes acabe el procés de gravació dels 13 capítols.

És la història d'una família peculiar i d'uns amics poc convencionals. Són uns pares separats que tenen una filla major neuròtica, un fill que torna a casa després d'una estada a la Xina i una jove 'youtuber' que converteix en or tot allò que toca; uns personatges que interpreten Carme Juan, Sandra Cervera, Paula Braguinsky, Ramón Ródenas, Lola Moltó, Guille Zavala, Carles Sanjaime i Miquel Mars.

'Diumenge, paella' "té un to molt diferent a 'Aquí no hay quien viva'". / À PUNT

I és justament aquesta filla influencer "qui crea un canal de youtube que es diu així –'Diumenge, paella'– per a riure's dels tòpics" i "la conya" acaba convertint-se en el títol de la producció d'À Punt. "Cada capítol conta unes trames que es tanquen en finalitzar", relata Alberto Evangelio i, seguint els referents d'altres sèries, "aquests evolucionen al llarg de la temporada".

Diumenge, paella "té un to molt diferent a Aquí no hay quien viva" –la sèrie d'ATRESMEDIA– i, malgrat que la televisió d'À Punt ja compta amb diversos espais dedicats a l'humor –Açò és un destarifo, Assumptes Interns–, el director està convençut que la sitcom aportarà un nou perfil de rialles, sobretot gràcies a la gran quantitat de seqüències exteriors, amb "un rotllo cinematogràfic, però seguint els formats més televisius", raona Evangelio.

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació va preseleccionar el passat 2017 altres projectes de Beniwood Produccions. Així, la productora valenciana també està darrere de L'endemà, un altre projecte de ficció.

next