Diverses forces polítiques signen un acord per a estalviar en publicitat electoral exterior

Els partits renuncien a instal·lar les banderoles electorals i a contractar publicitat exterior o espais comercials per a la campanya
2 octubre 2019 19:30h

VALÈNCIA. Diversos partits han decidit signar davant de notari no penjar banderoles ni enganxar cartells electorals per a reduir el cost de la campanya de les eleccions generals del pròxim 10 de novembre. El text no obliga que tots els partits el signen perquè la resta es puguen acollir. De fet, almenys el PNB ja ha avançat la seua disconformitat.

Segons van informar a Europa Press fonts parlamentàries, es tracta d'un acord promogut pel PSOE, perquè ja el va esmentar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el passat 19 de setembre, i al qual ja s'han adherit, entre d'altres, Compromís, Ciutadans, Podem, Vox, Esquerra Unida, En Comú, Esquerra i Junts per Catalunya. 

En aquesta línia, Compromís ha informat aquest dimecres que ja ha signat l'acord davant de notari. Així, la coalició renuncia a instal·lar les banderoles electorals que tradicionalment s'instal·len en els fanals que gratuïtament habiliten els ajuntaments. A més, els partits signants es comprometen a no contractar publicitat exterior o espais comercials per a la campanya.

Publicitat exterior

En aquests comicis, en tractar-se d'una repetició d'eleccions per falta d'investidura, la llei electoral ja estableix una retallada del 30% de les subvencions electorals i la reducció a la meitat del límit de despesa que s'imposa als partits en campanya. Però, a més, els partits signants es comprometen a no contractar publicitat exterior o espais comercials per a la campanya respecte de "totes les candidatures tant al Congrés com al Senat i en totes les circumscripcions electorals, siguen de les formacions polítiques signants o de coalicions i/o federacions en les quals les mateixes pogueren participar".

Així, i segons el text recollit per Europa Press, els signants es comprometen a "renunciar a la fabricació i instal·lació de cartells penjats a pals o fanals pel sistema de banderoles en els llocs reservats com a gratuïts pels Ajuntaments" i a "renunciar a la contractació de publicitat exterior o d'espais comercials autoritzats per a la col·locació de cartells i altres formes de propaganda electoral".

En aquest sentit, des de Compromís ha demanat al PSOE "que no utilitze el Consell de Ministres com a la seua 'publicitat exterior' fent propostes electorals des de la institució".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next