Diari La Veu del País Valencià
El doctor Cavadas deixa l’hospital de Manises per a exercir a l’hospital privat Nisa 9 d’Octubre

VALÈNCIA. El doctor Pedro Cavadas ha deixat l’hospital de Manises, de titularitat pública però de gestió privada, per a incorporar-se a l’hospital Nisa 9 d’Octubre, on intervindrà també els casos que tracta des de la seua Fundació, segons han confirmat a Europa Press des de tots dos centres.

El doctor Cavadas va abandonar així el passat 12 de juliol de forma “voluntària” l’Hospital de Manises, on es va incorporar a mitjan 2011 com a cap del Servei de Cirurgia Reconstructiva.

Al maig de l’any següent es va posar en marxa, en coordinació amb el 112, el Centre de Traumatismes d’Alta Energia per a pacients politraumatitzats amb lesions complexes severes en extremitats i que requerien una intervenció multidisciplinària i alta complexitat tècnica.

Durant els huit anys en què ha estat al capdavant de la unitat del Servei de Cirurgia Reconstructiva de Manises ha tractat uns 5.900 pacients, en la seua majoria del seu departament però també de la resta del País Valencià i d’altres autonomies.

Entre les intervencions més complexes que va realitzar en aquest centre destaquen la reimplantació dels dos peus a un xiquet de 10 anys de Granada que va patir un accident de trànsit al juny del 2012 i la reconstrucció del rostre el 2015 a una dona marroquina que el tenia desfigurat a causa d’un neurofibroma que l’haviahavia aïllat socialment i que li va ser extirpat.

A més, al desembre del 2016 va aconseguir extirpar un tumor semimaligne gegant, situat en la base del crani, a un home de Kenya de 36 anys, i dos anys més tard va reimplantar la mà dreta amputada d’un marine nord-americà que portava unes 10 o 11 hores d’isquèmia. El seu últim èxit va ser el 2018, quan va reconstruir la cara i la mà d’un home kenià de 52 anys ferit per una hiena.

No obstant això, la seua projecció internacional va començar el 2004 quan va realitzar una operació pionera: mantindre viu un braç amputat en connectar-lo amb les venes i artèries de la cama de l’amputat durant nou dies i reimplantar-lo posteriorment en l’aleshores Centre de Rehabilitació de Llevant.

Dos anys més tard va realitzar a La Fe un trasplantament de dues mans i avantbraços a una dona que els havia perduts 23 anys abans després d’una explosió en una classe de química. Va ser així la primera dona del món trasplantada d’avantbraços. El 2007 va reimplantar, a la Clínica del Consuelo, les dues cames a un home que va patir la seua amputació després de ser arrossegat per un tren a Benigànim.

Al març del 2008, va realitzar el segon autotrasplantament creuat de braç del món i a l’octubre de 2008 va realitzar, també a La Fe, el segon trasplantament mundial de dos braços sencers.

A l’agost del 2009 va dur a terme el primer trasplantament de cara a l’estat espanyol – el huité del món–, i el primer de cara, que incloïa la llengua i la mandíbula. Al juliol del 2011 va realitzar el primer trasplantament simultani i bilateral de cames mundial.

Ara, el doctor Cavadas ha decidit tornar a la privada, a l’Hospital Vithas Nisa 9 d’Octubre, on s’ha incorporat a l’equip de Cirurgia Plàstica i Reparadora. El facultatiu, que ja ha començat la seua activitat en el centre, realitzarà així al 9 d’Octubre les intervencions de la seua clínica i Fundació.

Comparteix

Icona de pantalla completa