Una dona està greu després de ser agredida per la seua parella a Torrevella

L'home, de 83 anys, ha sigut detingut per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la dona agredida evoluciona favorablement
3 febrer 2019 12:25h
La dona es troba hospitalitzada. Imatge d'arxiu. / EFE 

VALÈNCIA. Una dona de 74 anys es troba hospitalitzada en estat greu després d'haver sigut agredida per la seua parella, un home de 83 anys que ha sigut detingut, a la localitat de Torrevella (el Baix Segura). La dona evoluciona favorablement, segons ha informat l'alcalde del municipi, José Manuel Dolón.

Els primers informes que Dolón ha rebut de l'Hospital de Torrevella, al qual va ser traslladada la víctima després de l'agressió, assenyalen que "s'ha frenat la situació de perill i la dona millora sensiblement" dels danys patits. Així ho ha afirmat l'alcalde després de la concentració que ha convocat l'Ajuntament aquest migdia a les portes de l'edifici consistorial en repulsa per aquest episodi de violència masclista.

Els fets van tindre lloc al voltant de les 10.00 hores d'aquest dissabte, en la zona residencial Poble Centre, situada al costat del polígon Casa Gran, en el límit del nucli urbà de Torrevella. Pel que sembla, l'home va atacar la víctima amb diferents eines. El colp més fort li'l va propinar "amb un martell", segons ha declarat Dolón, qui ha assenyalat que "també la va agredir amb una destral i la va llançar per les escales" de l'habitatge.

Segons el parer del primer edil, "l'agressor tenia una clara voluntat d'acabar amb la vida de la víctima" i ha explicat que encara que tant la dona com el seu atacant són de nacionalitat espanyola, des de l'Ajuntament no han pogut precisar si són veïns de Torrevella o residents procedents d'una altra part d'Espanya.

Concentració de repulsa

L'alcalde ha presidit la concentració de repulsa contra el que ha qualificat "d'episodi de violència masclista i terrorista", en la qual han estat presentes representants de tots els partits que formen el consistori. 

Dolón ha indicat que van ser els veïns els qui van alertar la Guàrdia Civil i la Policia Local després d'escoltar els crits que llançava la dona. Els efectius desplaçats fins al lloc dels fets van detindre immediatament l'agressor, que roman a la Caserna de la Guàrdia Civil de Torrevella, a l'espera de passar a disposició judicial a partir d'aquest dilluns, segons han assenyalat a EFE fonts de la investigació. 

Les mateixes fonts han informat que l'agressor no té antecedents per maltractament ni consten contra ell denúncies prèvies.

next