'Donanters, la xarxa més social': una campanya de Sanitat per a acostar-se als donants de sang més joves

Aquest estiu s'habilitaran vora 200 punts de donació en les zones turístiques, platges, càmpings i zones rurals 
3 juliol 2019 20:33h
"Amb l'acte de donar ja et converteixes en donanter i formes part de la xarxa més social", ha assenyalat la consellera Ana Barceló. / GVA

VALÈNCIA. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha presentat aquest dimecres al matí a València la nova campanya del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV), que fa l'ullet especialment als més joves, "el futur de la donació". 

"Hui dia existeixen els youtubers, els influencers i els instagramers, però el que realment es necessiten són donanters", ha explicat Barceló, que ha presentat la campanya a l'Hospital la Malva-rosa de València acompanyada de la directora del CTCV, Cristina Arbona, i de la directora territorial, Maite Cardona. 

D'aquesta manera, donanters és la paraula clau d'aquesta nova campanya, que tracta d'expressar el reconeixement a la important labor que desenvolupen els donants de sang, alhora que busca donar prestigi i posicionar el col·lectiu donant, ja que l'eix principal de la campanya són les xarxes socials. "Amb l'acte de donar ja et converteixes en donanter i formes part de la xarxa més social", ha assenyalat la consellera. 

Punts de donació durant els mesos de juliol i agost

La consellera ha volgut aprofitar l'inici de l'època estival per a recordar, apel·lant a la solidaritat també en vacances, que la Conselleria de Sanitat i el Centre de Transfusió aposten per acostar la donació a la ciutadania i facilitar l'afluència de donants. 

Així, durant els mesos de juliol i agost s'habilitaren prop de 200 punts de donació, que se situaran en les zones més turístiques, platges, càmpings i poblacions de turisme rural, etc. A més, continuarà la labor en els punts habituals, en els quals les previsions de donació augmenten en algunes localitats a causa de l'afluència d'estiuejants. Per demarcacions, Alacant comptarà amb 56 punts; Castelló, amb 35, i València, amb 105.

Arbona ha explicat que el centre ha de ser constant en la cerca de nous donants per a aconseguir les unitats necessàries. "Només d'aquesta forma es podrà subministrar sang i hemoderivats als hospitals i ajudar les persones malaltes que enguany no poden estiuejar. Aquestes dates són bones per a acostar-se a donar, ja que es disposa de més temps lliure i quina millor manera d'emprar-ho que ajudar a salvar la vida als altres".

També ha recordat que en la web es poden trobar els punts de donació disponibles a tot el territori valencià i que es poden seguir les notícies respecte a la donació mitjançant els comptes de Facebook i Twitter del CTCV.

next