Les dones del PP reprenen la vicepresidenta Calvo per dir que el feminisme "se l'han treballat les socialistes"

Bonig assegura que el PSOE podria "arrogar-se la prepotència com a valor propi" mentre que Català assegura que la batalla pel feminisme l'han lliurat "entre totes" 
15 juliol 2019 13:45h
Cermen Calvo va assegurar que el feminisme "se l'ha treballat el socialisme". / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Diverses dirigents del PPCV han eixit aquest dimecres en tromba contra la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, per les seues declaracions assegurant que el feminisme se l'ha "treballat" el socialisme. Després d'acusar-la de "sectarisme" i "fanfarroneria", han coincidit a recriminar-li que vulga "patrimonialitzar" la igualtat i apoderar-se del feminisme.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha defensat que "el PSOE sí que podria arrogar-se la prepotència com un valor propi", mentre que la exconsellera i portaveu popular a l'Ajuntament de València,  José Catalá, ha criticat la "fanfarroneria" de Calvo. "Aquesta batalla l'hem lliurada entre totes... 'bonica'", ha dit, parafrasejant la vicepresidenta.

En les jornades 'Diàlegs 140 aniversari' organitzades per la Fundació Pablo Iglesias i el PSOE, Carmen Calvo va vincular els moviments socials (el moviment obrer i el feminisme) amb la història del socialisme. "'El feminisme és de totes', no bonica, ens l'hem treballat en la genealogia del pensament progressista, del pensament socialista", va proclamar.

La subsecretària de Política Social del PP, Bufona Gamarra, ha denunciat el "sectarisme" de Calvo i li ha enlletgit que no reconega l'"afany de lluita i perseverança de dones lliures d'altres ideologies". "Amb tant sectarisme serà difícil continuar avançant en la igualtat de drets de les dones", ha afirmat.

En termes semblants s'ha expressat l'exministra de Sanitat i actual eurodiputada, Dolors Montserrat, que ha assegurat que Calvo "utilitzava la manifestació del 8M per a carregar contra el PP entre botets i crits". "Venen a donar lliçons de feminisme els que van enviar milers de dones a l'atur. Inaudit", ha ressaltat en un missatge en el seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press.

És el mateix argument que ha emprat la secretària d'Igualtat del PP, Mari Mar Blanco, que ha advertit la número dos de l'Executiu de Pedro Sánchez que el feminisme que defensa "és el que va enviar dos milions de dones a l'atur" i "és el mateix que defensava darrere d'una pancarta cridant contra les dones del PP". "No insulte a les dones!", ha demandat.

"Pretén tensionar i dividir"

Per part seua, la subsecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha retret a la vicepresidenta del govern que s'apodere del moviment feminista fent que només puga pertànyer a ell qui tinga "carnet de les dues esquerres" i ha assenyalat que el feminisme o "és per a totes o és contra algunes".

"Em preocupa molt que el govern socialista haja entrat en la línia de la polarització de tensar i intentar dividir", ha afegit Levy, regidor també de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, després de participar en el X Congrés Internacional d'Excel·lència.

next