Dos exalts càrrecs d'FGV accepten nou mesos de presó per haver falsejat un concurs d'un contracte de seguretat

La Fiscalia demanava 6 anys de presó per als exdirectius Vicente Contreras i Manuel Sansano, que estaran inhabilitats durant 6 mesos per a exercir un càrrec públic
11 febrer 2019 14:16h

VALÈNCIA. Dos exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Vicente Contreras i Manuel Sansano, han aconseguit un acord amb la Fiscalia pel qual accepten complir nou mesos de presó per haver falsejat els plecs d'un concurs per a l'adjudicació d'un contracte de seguretat de l'empresa pública en l'època del PPCV. 

Amb aquest acord, els dos processats –exdirector adjunt d'Explotació i exdirector d'Operacions, respectivament– veuran reduïda la seua pena de sis anys de presó –que demanava el ministeri públic– a nou mesos, 1.350 euros de multa i inhabilitació especial per a càrrec públic de sis mesos. A més, hauran de sufragar els costos de l'acusació particular, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Fiscalia.

Així mateix, amb el reconeixement dels fets per part d'aquestos dos exdirectius, la secció de delictes econòmics de la Fiscalia Provincial de València ha retirat l'acusació contra l'exgerent d'FGV, Marisa Gracia, que havia sigut processada com la signant del contracte falsejat, segons ha avançat aquest dilluns Levante-EMV.

Prevaricació i falsedat documental

Per a aquest mateix dilluns s'havia assenyalat el judici per a jutjar els tres exresponsables d'FGV per presumptes irregularitats en contractacions de seguretat de l'entitat pública i, per això, el ministeri públic els acusava per delictes de prevaricació i falsedat documental. No obstant això, al final hi ha hagut una conformitat dels dos exalts càrrecs i de la Fiscalia en els termes exposats. 

El Jutjat d'Instrucció núm. 8 de València va sol·licitar l'obertura de judici oral contra Gracia, Contreras i Sansano el mes de març del passat any, després de veure's obligat a reobrir la causa pel fet que l'Audiència li ho va ordenar en veure que podia haver-hi indicis de delicte.

Segons publica Levante-EMV, els fets admesos pels dos exdirectius van succeir entre 2006 i 2007, quan Marisa Gracia va adjudicar al juliol de l'últim any per 3,5 milions d'euros el contracte de prestació de serveis de vigilància i protecció de viatgers, instal·lacions i dependències d'FGV.

next