Diari La Veu del País Valencià
Càrrecs del PSPV vinculats a Divalterra declaren que desconeixien que els seues contractes foren irregulars

VALÈNCIA. Miguel Ángel Ferri, un dels cinc exalts càrrecs del PSPV les contractacions dels quals en l’empresa pública Divalterra investiga el jutjat d’instrucció número 9 de València, ha declarat que qui li va oferir el lloc directiu va ser Ricard Gallego, l’aleshores cap de gabinet de l’expresident de la corporació provincial i actual alcalde en funcions d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; mentre que un altre d’ells, Salvador Femenía, ha explicat que va ser contractat per l’exgerent i exdiputat socialista Josep Ramón Tiller.

Segons ha pogut saber Europa Press, Miguel Ángel Ferri ha respost d’aquesta manera al fiscal Anticorrupció Pablo Ponce, qui també ha respost les qüestions plantejades pel jutge i el seu defensa. La mateixa estratègia ha seguit Femenía, mentre que la resta dels investigats citats aquest divendres s’han acollit al seu dret a no declarar.

Tant Ferri com Femenía han manifestat davant el jutge que no sabien que les seues contractacions suposaren cap mena d’irregularitat i només es van assabentar quan ho van veure en premsa i en el sumari.

Segons han precisat altres fonts coneixedores de la declaració, el 2011, quan va entrar a l’Ajuntament l’equip de Jorge Rodríguez, Ferri, biòleg, ja era el director de l’Escola Taller Municipal i va ser proposat per al càrrec en Divalterra pel bon treball que havia realitzat en aquest organisme.

També han negat ser coneixedors que existien informes en contra de les seues contractacions i han apuntat que l’aleshores cogerent de l’empresa pública per part de Compromís, Agustina Brines, els va dir que únicament hi havia irregularitats de tipus administratiu.

Els exdirectius de l’antiga Imelsa que han comparegut aquest dilluns davant el jutge que instrueix el conegut com a cas Alqueria són els cinc que va nomenar el PSPV: els responsables de Regeneració de Zones Verdes, Manuel Carot, que va exercir tasques d’assessor socialista; d’Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri; de Gestió Forestal i del Medi Rural, Salvador Femenía, alcalde socialista de l’Alqueria de la Comtesa; de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, Víctor Jiménez, primer edil en funcions del PSPV de Rocafort, i de Regeneració de Zones Verdes, Vicente Lucas Ferrando, secretari general del PSPV de la Foia de Bunyol i que va renunciar després de 15 dies de ser nomenat per al càrrec.

Dilluns passat, 3 de juny, va ser el torn dels càrrecs investigats que corresponen a Compromís, que es van negar a declarar. Segons va dir un d’ells, José Luis Melero, van prendre aquesta decisió perquè desconeixien de què se’ls acusa. En principi, amb això totes les diligències previstes en la instrucció del cas ja hauran sigut completades.

Sense capacitat de signar

A preguntes del fiscal sobre si disposaven de signatura en el compte bancari de Divalterra o capacitat de signar contractes, han dit que no. També han negat haver participat en els anomenats Consells de Direcció, l’òrgan que, segons un informe pericial inclòs en el sumari, no estava previst en els estatuts de l’empresa pública i al qual assistien els consellers de PSPV, Compromís, l’assessor Jorge Cuerda i els aleshores gerents de Divalterra. L’òrgan exercia funcions de “direcció i control” de la societat al marge del d’Administració.

Per aquestes contractacions estan investigats per prevaricació i malversació l’expresident de la corporació provincial Jorge Rodríguez i altres sis exalts càrrecs: el que fora el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; el secretari lletrat del Consell d’Administració de Divalterra, Jorge Cuerda; Manuel Reguart, assessor de Rodríguez; els dos directors gerents, Xabier Albentosa i Agustina Brines, i els nou directius contractats suposadament de manera irregular.

Comparteix

Icona de pantalla completa