Localitzades deu persones arribades a la costa d'Altea a bord, almenys, d'una pastera

La Guàrdia Civil i Creu Roja han atés set persones de nacionalitat algeriana i tres de procedència marroquina

ALACANT. Agents de la Guàrdia Civil d'Altea (la Marina Baixa) han localitzat aquest dimecres i, posteriorment, detingut deu persones migrants que van arribar en pastera a la zona del Morro de Toix. Dels 10 migrants, sis persones han sigut localitzades primer i les altres, quatre hores més tard. Tots ells estan sent atesos per la Guàrdia Civil i Creu Roja.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil i de Creu Roja, hauria sigut un veí qui ha avisat els agents després d'albirar l'arribada d'una o dues embarcacions.

Set dels migrants han manifestat ser algerians i els altres tres, marroquins, han assenyalat fonts del rescat. La Guàrdia Civil va activar un dispositiu de cerca per mar i terra entre els municipis alacantins d'Altea i Calp, amb la participació del Servei Marítim i de patrulles terrestres, després de rebre aquest matí l'avís de l'arribada d'una o dues pasteres a la zona del Morro de Toix, a Altea.

Fonts de l'institut armat han indicat a EFE que una embarcació ja ha sigut localitzada, encara que de moment no han concretat el punt exacte de la seua localització.

next