Dulcesol es transforma en Vicky Foods per a augmentar la presència en mercats internacionals

El grup empresarial vol augmentar el seu negoci a la Xina i als Estats Units
18 juny 2019 13:53h
En l'actualitat, el grup està present en 50 països. / VIKY FOODS

VALÈNCIA / MADRID. Grupo Dulcesol es transforma en Vicky Foods, un nou hòlding empresarial que aglutinarà totes les seues marques i societats per a consolidar-se en mercats internacionals posant el focus en el seu creixement per als pròxims anys i impulsar la seua presència als Estats Units i a la Xina.

En concret, la constitució del grup, que continuarà sent 100% familiar, suposa la reestructuració de les categories que té. Així, Vicky Foods estarà formada per Dulcesol, que engloba tota la seua brioixeria, pastisseria i pa; Be Plus, orientada a productes sans i saludables i que inclourà smoothies, amanides, cremes i una nova línia infantil, i Hermanos Juan, la gamma de brioixeria i pa congelat destinada a l'hostaleria i el canal alimentació.

El conseller delegat de Vicky Foods, Rafael Juan, ha explicat que aquest canvi és la "resposta adequada als nous reptes i als canvis", i amb un nom que ret homenatge a Victoria Fernández, cofundadora del grup i impulsora del seu creixement. "És el nom afectuós amb què els meus fills criden a la seua àvia", ha explicat.

"Vicky Foods naix amb l'objectiu de mostrar la nova realitat del nostre grup empresarial multimarca i multicategoria enfocat a nous sectors d'alimentació lligats a una nutrició saludable i innovadora i que cobrisca les noves necessitats dels consumidors", ha subratllat.

En l'actualitat, el grup està present en 50 països i el 16% de la facturació (58 milions d'euros) va procedir el 2018 de mercats internacionals. "El nostre objectiu és continuar creixent sobretot fora. Serà el nostre principal motor de creixement i esperem aconseguir un increment del 30% en pocs anys. Volem créixer als mercats on tenim més presència, com són el Marroc, Algèria, França i Anglaterra", ha assenyalat.

No obstant això, el conseller delegat de la companyia ha subratllat que el focus estarà posat a créixer als Estats Units i a la Xina, on van obrir una oficina l'any passat. "Són dos mercats que cobraran molta importància en els pròxims anys i on volem ser proactius", ha avançat.

Pròximes inversions

Rafael Juan ha reiterat que la innovació, que suposa ja el 10% de les vendes, serà la "principal palanca de creixement" de la companyia, que aposta per invertir per a impulsar el seu creixement. "En els últims cinc anys hem invertit 190 milions d'euros, 49 dels quals van ser el 2018. En els pròxims quatre anys invertirem entorn dels 150 milions d'euros posant el focus en la R+D+i amb productes com els pastissets 3D o la brioixeria amb microalgues", ha subratllat.

El directiu ha confirmat que el hòlding no descarta créixer mitjançant adquisicions i que centra aquestes operacions en l'impuls de la línia Be Plus. "Comprarem empreses que encaixen en el nostre model. Així, acabem d'adquirir Ecoiberope, una start-up que va nàixer a Alzira, especialista a produir productes ecològics i vegans. S'ha incorporat i desenvoluparem noves marques per als productes eco", ha subratllat, al mateix temps que ha precisat que aquesta operació ha sigut per davall del milió d'euros.

Respecte a la seua relació amb Mercadona, Rafael Juan ha recordat que continuen sent proveïdors, ja que els fabriquen magdalenes i pastissets en determinades zones de l'Estat. "Mai hem deixat ser-ho; el que vam deixar és de ser el seu interproveedor l'any 2008. Va ser una decisió difícil, però si mirem cap enrere no ens ha anat tan malament. Mercadona és un player molt important a Espanya i pretenem continuar amb la nostra relació amb ells", ha recalcat.

El Grup Dulcesol va tancar el 2018 amb una facturació consolidada de 335 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 3% en relació a la xifra de l'any passat i una producció de 150.400 tones.

"Som la primera empresa a Espanya de brioixeria i pastisseria. El 2019 pensem repetir el creixement del 3% del passat exercici i esperem superar els 352 milions d'euros de facturació", ha assenyalat Rafael Juan.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next