Echenique creu que Sánchez prefereix un acord amb Ciutadans

El secretari d’Acció de Govern de Podem pensa que els socialistes barregen tres opcions: pacte amb la formació de Rivera, govern en solitari o repetició electoral
12 agost 2019 11:38h
Echenique rebutja "convertir la política en una telenovel·la". / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El secretari d'Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dilluns que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, prefereix un acord amb Ciutadans. En una entrevista a la Cadena SER, Echenique ha exposat que creu que els socialistes barregen tres opcions, entre les quals figura una entesa amb Ciutadans, "possiblement l'opció preferida", un govern en solitari o una repetició electoral. 

Només així, denuncia Echenique, s'entén que s'hagen posposat les reunions per a treballar un acord amb Unides Podem que encara veu possible. "Mitjançant la pressió i la dilatació del temps, estan buscant que passe alguna d'aquestes tres opcions", ha opinat el diputat, que creu que les tres "són males opcions per al país".

Després que el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, no descartara una coalició o un acord "a l'últim minut" amb Podem, Echenique ha criticat que és "poc responsable" portar una negociació "al xiulit final". "No ens sembla sensat i portar-ho a l'últim minut no és la millor de les idees", ha carregat. Tot seguit, ha assenyalat que deu respondre "a algun tipus de tàctica".

Echenique també ha rebutjat "convertir la política en una telenovel·la" i creu que no canviaria res que els de la formació morada prengueren la iniciativa per posar-se en contacte amb els socialistes i reprendre les negociacions. D'altra banda, després de les crítiques per part del PSOE per les piulades  d'Echenique –que ell ha assegurat que molesten perquè diu la veritat–, ha explicat que no té "cap problema" que siga "una altra persona" qui estiga al capdavant de les negociacions.

El secretari d'Acció de Govern de Podem també ha reclamat al govern de Sánchez que actue per l'Open Arms: "No entenc cap argument del qual es concloga que mora gent al mar", ha defensat.

next