Economia i Agricultura crearan una comissió de seguiment dels acords internacionals

El grup de treball, que es posarà en marxa al setembre, analitzarà l'impacte dels acords de lliure comerç sobre els interessos dels sectors productius valencians
23 juliol 2019 16:42h
Les conselleries d'Economia i d'Agricultura crearan una comissió conjunta de seguiment de les negociacions dels acords de lliure comerç, un dels objectius establits dins del nou Pacte del Botànic. Imatge d'arxiu. / GVA

VALÈNCIA. La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha anunciat que les conselleries d'Economia i d'Agricultura crearan una comissió conjunta de seguiment de les negociacions dels acords de lliure comerç, un dels objectius establits dins del nou Pacte del Botànic.

Des d'aquesta comissió –que es posarà en marxa al setembre– s'analitzarà l'impacte dels acords de comerç internacional sobre els interessos dels diferents sectors productius valencians, la qual cosa servirà per a articular el posicionament en defensa comercial davant altres institucions com el govern estatal i la Comissió Europea, que són qui tenen les competències.

Parra ha mostrat la seua comprensió "davant la inquietud d'agricultors i ramaders" i ha assenyalat que treballarà en coordinació amb la Conselleria d'Agricultura per al desenvolupament d'un pla d'acció comercial a Europa en l'últim quadrimestre de l'any que permeta reforçar el consum de cítrics valencians en el mercat europeu davant altres productes substitutius.

El secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, ha traslladat aquest dilluns a la directora general la seua preocupació per la manera en què discorren les negociacions d'aquest tipus d'acords i el lloc que ocupen els sectors de l'agricultura i la ramaderia, amb possibles perjudicis per al sector.

L'encontre forma part de les reunions de contactes que estan mantenint des de la Conselleria d'Economia i Agricultura amb diferents entitats del sector. Totes elles han expressat les seues inquietuds davant la firma d'acords de lliure comerç com els aconseguits amb Mercosur o amb Sud-àfrica.

next