Economia multa la FNAC amb 9.000 euros per incomplir la llei d'horaris comercials

UGT denuncia que l'establiment va continuar obrint les seues portes una vegada es va acabar el període d'obertura de diumenges i festius
31 juliol 2019 11:33h
UGT denuncia que l'establiment obria una vegada finalitzat el període d'obertura de diumenges i festius. / FNAC

VALÈNCIA. La conselleria d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball ha sancionat la FNAC per incomplir la llei d'horaris comercials. La decisió naix d'una queixa d'UGT, que va denunciar l'establiment el passat gener. Segons explica el sindicat, l'establiment obria en diumenge quan no estava permés al·legant que només tenia accessible al públic la secció cultural de la botiga –que també ven electrodomèstics i aparells tecnològics–.

Segons ha informat el sindicat, després de la seua reclamació, la conselleria encapçalada per Rafa Climent ha interposat una sanció a l'establiment "per no respectar el tancament dels establiments comercials a partir del següent diumenge posterior al 6 de gener fins al 15 de juny, exceptuant els dies de possible obertura de setmana santa, com estableix la llei 3/2018 del 19 de febrer de 2018". Segons ha explicat Esteban Ramos, responsable de comerç d'UGT, i han confirmat a Diari La Veu fonts de la Conselleria d'Economia, la sanció a la FNAC és de 9.000 euros.

UGT va sostindre en la seua denúncia que l'establiment és un tot i que no es poden limitar departaments dins d'un centre, perquè en la pràctica no és possible. Per la seua part, la FNAC aplica el conveni col·lectiu de Grans Magatzems i pertany a l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED), signants de l'acord de la Llotja, que establia aquestes restriccions d'horaris, incomplides reiteradament per la botiga.

"Aquesta sanció carrega de raó UGT i l'insta a denunciar totes les empreses que incomplisquen les normes acordades negant els drets de la classe treballadora", assegura el sindicat en un comunicat. En aquest sentit, Ramos lamenta que la norma està "encara molt difusa" pel que fa a la seua aplicació en cadenes de botigues. Així, han detectat que Carrefour Express obri el diumenge.

next