Diari La Veu del País Valencià
Economia posa data per a iniciar la reversió de les ITV

VALÈNCIA. La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball preveu iniciar al setembre l’estudi sobre com abordar la reversió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), una vegada finalitze la concessió a les empreses adjudicatàries del servei el 2022.

Així ho ha avançat el conseller, Rafa Climent, en una entrevista a Europa Press, en la qual ha explicat que treballaran “minuciosament” perquè en el procés hi ha molts aspectes jurídics a tindre en compte, sobretot pel que fa a l’àmbit de personal.

El retorn a la gestió pública directa del servei de les ITV és un dels punts recollits en l’eix 4 dels acords del Botànic II, que té com a “prioritat” salvaguardar la seguretat viària en les carreteres valencianes, millorar la qualitat del servei, rebaixar les tarifes per a les persones usuàries i gestionar d’una manera transparent i eficient.

A partir de l’inici de l’estudi al setembre es treballarà en aquests aspectes, ha apuntat el conseller, per a qui la reversió de la gestió es marca “de manera molt clara” en els acords per a la formació del nou govern valencià.

Evitar un possible descontrol a Fira València

També respecte a Fira València, Climent té “clar” que la institució ha de ser “de control públic” per a evitar “el que ha ocorregut en el passat”. “Si no és públic, en un moment determinat pot derivar, en funció dels gestors, en el fet que s’extralimite com es va extralimitar”, ha apuntat.

Per a això s’ha referit a dos decrets. El d’assumpció del deute –que ronda els 600 milions i que “Hisenda sembla que està ja quasi a punt de tancar”, ha assegurat– i el del model de Fira. “Espere que enguany puga estar tancada l’assumpció del deute i, a partir d’aquest moment, obrirem debat sobre el model de Fira més útil i pràctic per a dinamitzar l’economia”.

En la seua opinió, Fira València “ha de ser de control públic, encara que certa gestió d’esdeveniments o fires i altres puga tindre una gestió privada”. “Però el control tenim clar des de la Conselleria que ha de ser públic per a evitar “que s’extralimite com es va extralimitar i arribem a tindre un deute de més de 1.000 milions d’euros i amb molts problemes”, ha lamentat.

“Minipau” en horaris comercials

Quant al pacte d’horaris comercials aconseguit en l’anterior legislatura, el conseller ha valorat que va ser un dels “grans acords” del seu anterior mandat i, després de dos anys d’aplicació, ha advocat per mantindre la “minipau social” que s’ha generat en el comerç i “deixar que fluïsca com fins ara”.

En la seua opinió, amb el límit que el pacte d’horaris comercials estableix per a l’obertura en festius, “els treballadors han guanyat moltíssim” en conciliació familiar, per la qual cosa, si no torna a sorgir un “debat molt potent d’interessos” per a canviar-lo, no preveu modificar la normativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa