Edificis inspirats en l'estadi i un jardí a dues altures: ADU presenta les vivendes que ocuparan l'espai de Mestalla

L'empresa preveu firmar l'acord amb el València CF a l'octubre i espera tindre el complex disponible al desembre del 2025
27 juny 2019 21:59h /
El projecte està format per 7 torres i un jardí de 25.000 metres quadrats. / ADU MEDITERRÁNEO 

VALÈNCIA. ADU Mediterráneo ha presentat aquest dijous a València el projecte oficial de cooperatives de vivenda que ha dissenyat per als terrenys de Mestalla. Es tracta de 7 torres –cinc residencials i dues per a l'Ajuntament de València– construïdes sobre un jardí a dos nivells amb una superfície de 25.000 metres quadrats.

Els edificis tindran 22 altures en total cadascun i suposen una edificabilitat de metres quadrats –57.000 de la cooperativa i la resta de l'Ajuntament de València–. Els edificis de vivendes s'alcen sobre un sòcol en el qual es troba la zona comercial o terciària, de 26.000 metres quadrats –21.600 metres quadrats de la cooperativa i 4.400 metres quadrats de l'Ajuntament– . Aquest sòcol té 18 metres d'altura total, la qual cosa significa, entre d'altres, que la part privada dels habitatges comença als 18 metres d'altura, l'equivalent a una altura de 6 pisos.

El jardí de 25.000 metres quadrats està compost de dues altures. Es troba en la planta baixa; és accessible a peu pla des de les avingudes d'Aragó i de Suècia per tres canals –dos sota els edificis i un altre mitjançant passeig lateral–, i està dotat amb jocs infantils i passeigs per als vianants. Com a centre neuràlgic, s'hi troba la fita dedicada a l'estadi del València.


En el segon nivell del jardí hi haurà 19.834 metres quadrats de superfície terciària en una sola planta a 6 metres sota la rasant, a la qual es podrà accedir per ascensors, escales mecàniques o mitjançant la rampa per als vianants.

També es construirà un aparcament privat de 970 places davall dels edificis en les plantes -1 i -2, i un públic dotat amb 1.939 places en les -3 i -4, de manera que tot el complex estarà comunicat horitzontalment.

"Residencial Acequia Mestalla Cooperativa de Viviendas és, sens dubte, la major operació urbanística de València en els últims 100 anys. És el projecte més singular de la ciutat i s'han cuidat tots els detalls perquè ho siga," ha explicat ADU en un comunicat.

Recordar l'estadi

La voluntat d'ADU, Fecovi i Concovi és respectar el record del Camp de Mestalla incorporant elements arquitectònics que evoquen la seua història. Així, segons han explicat des de l'empresa, el més evident d'ells és 'el punt de servei', que estarà situat en el punt exacte del centre del camp actual i que dibuixarà el cercle central amb una escultura que recrearà una pilota de futbol.

A més, el disseny de les torres està inspirat en els quatre vomitoris de les cantonades de l'estadi, la qual cosa explica la seua estructura cilíndrica singular

Terminis

Segons explica ADU, a l'octubre del 2019 està prevista la signatura definitiva de l'acord amb el València SAD, una vegada estiguen complits tots els requisits plantejats pel club per a la venda de la parcel·la. Segons els seus càlculs, l'estadi es començarà a demolir a l'agost del 2022. La demolició donarà pas al febrer del 2023 a la construcció del complex complet, que estarà disponible a partir del mes de desembre del 2025. Entre octubre del 2019 –data de la signatura de compra dels terrenys del València CF– i juliol del 2022, es realitzaran tots els projectes, estudis de detall i tramitació de permisos per a estar en disposició del començament d'obres en el moment precís.

A l'abril es va anunciar que ADU invertirà més de 400 milions d'euros en l'operació per a alçar els habitatges en els terrenys de l'estadi de Mestalla, entre la demolició del vell estadi, la urbanització i la construcció d'edificis terciaris.

Preguntat per com s'espera afrontar aquesta quantitat, el representant d'ADU, José Luis Santa Isabel, ha assegurat en atenció a mitjans abans de la presentació que han acudit a l'acte "les principals entitats financeres del país". "Jo crec que totes entraran en el finançament d'aquest projecte", ha manifestat.

"Tots els bancs importants d'aquest país volen estar, perquè aquest projecte és singular per a tots i també és singular per a la banca", ha indicat Santa Isabel.

Compten amb al voltant del 75% de cooperativistes necessaris

Interpel·lat pel nombre de cooperativistes que s'han incorporat al projecte, Santa Isabel ha assenyalat que ja "freguen els 400" i que espera per al juliol  "tindre el 100%" dels necessaris, un total de 480.

Així, ha detallat que hi ha hagut peticions d'informació per part de 2.800 famílies que han demanat informació, que hi ha "més de 500 en tràmit" i més de 400 subscrits en aquest moment que han posat 3.000 euros. "Ara, el mes de juliol, si Déu vol, constituirem la cooperativa i ja hauran de fer el primer pagament per al mes d'octubre", ha afegit

next