L'editorial 3i4 obri el termini per a presentar originals per als Premis Octubre del 2019

La gala de lliurament dels guardons està prevista per a la nit del 26 d'octubre
26 juny 2019 12:31h
Els Octubre compten amb una dotació econòmica així com amb la publicació de les obres guanyadores a càrrec de l'Editorial 3i4. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. L'editorial 3i4 ha obert aquest dimecres, 26 de juny, el termini per a presentar originals per a les quatre modalitats que integren la 48a edició dels Premis Octubre. Així, el període per a presentar obres inèdites i escrites en català acabarà el 8 de setembre.

Com cada any en aquestes dates des del 1973, l'editorial 3i4 torna a convocar els Premis Octubre. "Enguany es tracta de la 48a edició d'una cita clau en la defensa i la promoció de la cultura catalana des del País Valencià, però sempre pensant en el conjunt dels Països Catalans", ha indicat l'editorial en un comunicat.

Els Premis Octubre tenen com a finalitat incentivar la literatura i el pensament des de diferents vessants. De la mateixa manera que en les darreres convocatòries, hi ha quatre premis diferents: el Premi Joan Fuster d'Assaig, el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, el Premi Andròmina de Narrativa i el Premi Pere Capellà de Teatre. El guanyador de cadascun d'ells serà escollit entre les obres inèdites rebudes i anunciat pel jurat corresponent la darrera setmana d'octubre. 

Aquest any, els membres del jurat del Premi Joan Fuster d'assaig seran Lluís Calvo, Mariona Lladonosa, Antoni Martí Monterde, Joan Safont i Anna Sallés. Pel que fa al Premi Vicent Andrés Estellés de poesia, el jurat estarà format per Ricard Mirabete, Teresa Pascual, Lucia Pietrelli, Pere Antoni Pons i Begonya Pozo. El jurat del Premi Andròmina de narrativa comptarà amb Borja Bagunyà, Núria Cadenes, Joan-Lluís Lluís, Adrià Pujol Cruells i Anna Punsoda. I, finalment, el Premi Pere Capellà de Teatre tindrà un jurat format per Marc Artigau, Carles Cabrera, Pitus Fernàndez, Vicent Ferrer i Aina Tur.

Els guardons són una dotació econòmica en concepte de bestreta per drets d'autor i la publicació de les obres guanyadores per part de l'editorial 3i4. Així, el Premi Joan Fuster d'Assaig està dotat amb 6.000 euros; el Premi Andròmina de Narrativa té una remuneració de 10.000 euros, i el Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés està dotat amb 3.000 euros, la mateixa quantitat que el Premi Pere Capellà de Teatre.

La convocatòria per a enviar originals queda oberta entre el 26 de juny i el 8 de setembre del 2019 –ambdós dies inclosos–, ha recordat l'editorial. Segons consta a les bases de la convocatòria, els autors guanyadors hauran d'estar disponibles per a la nit del 26 d'octubre, data en què previsiblement se celebrarà la gala de lliurament dels Premis Octubre.

next