Diari La Veu del País Valencià
Fabra, o la incapacitat política
Els empresaris valencians han dit prou. Durant aquesta setmana s’ha produït la inevitable reacció que posa en evidència l’autèntic desgovern del PP valencià i la dèbil imatge del president Fabra. Ara ja es pot dir que l’equip de govern que decideix el nostre futur ha aconseguit tractar a pràcticament tots els sectors del nostre poble de la mateixa manera, malauradament això sí, de la pitjor manera.

I és que farts de sentir-se maltractats per la manca d’inversions estatals, sobretot en infraestructres, des de l’entramat empresarial del País Valencia han decidit “deixar de ser bons xics” i lluitar contra la discriminació sistèmica que patim els valencians i valencianes des de fa ja massa temps. No cal oblidar que als Pressupostos Generals de l’Estat del 2014 la mitjana de les inversions estatals per habitant és de 209,55 €, mentre que per al País Valencià es queda tan sols en 121,4 € per habitant, una patent mostra del tracte desigual que rebem al País i de la incapacitat de l’equip de govern del PP per defensar els interessos de tots els valencians i valencianes.

L’executiu valencià, esclau d’un rescat en forma de fons de liquiditat autonòmic, i amb un president més preocupat pel seu futur que pel present de la ciutadania valenciana, vagareja perdut pel final de la legislatura amb l’únic objectiu de no emprenyar massa l’Estat espanyol. El poble valencià ha de ser conscient que aquest executiu és incapaç d’aconseguir un millor finançament per al nostre poble perquè simplement han malvenut tot el crèdit que la democràcia els va deixar en el seu dia. Ara, ofegats per una situació insostenible, han optat per escenificar el suport als empresaris valencians i a més amb urgència, però hem d’estar segurs que si s’aconsegueix un millor finançament no serà gràcies a Fabra i el seu equip, a qui ja ningú creu, sinó a la societat civil del País Valencià organitzada que l’ha reclamat fa anys i a l’entramat empresarial valencià que demana simplement un tracte igual que la resta de l’Estat.

Després de rebentar l’Educació, la Sanitat i el Benestar Social, ara són incapaços de defensar els interessos del teixit industrial valencià, un sector econòmic vital per a la sostenibilitat d’una terra castigada per un govern que no la respecta. L’exemple dels empresaris ha de servir de model per a liderar una autèntica regeneració democràtica al País Valencià, i el primer pas és unir els esforços i demanar unes eleccions anticipades ja, perquè ja és hora d’oblidar la ineptitud i començar a apostar pel País Valencià i per aquells que el defensen.

Comparteix

Icona de pantalla completa