Diari La Veu del País Valencià
Escòcia, la independència i el mirall per als oprimits
El dimarts dia 2 de setembre esdevindrà per a La Veu del País Valencià un dia molt important. Serà el dia en què publicarem en exclusiva una entrevista amb el portaveu de la campanya pel sí a la independència d’Escòcia, Angus Millar. Una fita que hem d’agrair especialment al nostre col·laborador Joan Beltran Asensi i que ens fa especialment il·lusió per la transcendència del procés i, sobretot, per poder donar una informació de primeríssima mà als nostres lectors i lectores, un testimoni cabdal que servisca de model per a un futur (no importa quan) procés sobiranista valencià.

I és que aquest mes de setembre hem de posar tots els sentits en els escenaris que se’ns obrin, i cap millor que el procés d’independència d’Escòcia per la demostració de civisme i intel·ligència amb què han dut el procés. Un llarg i dur recorregut que acabarà el 18 de setembre amb el referèndum per a decidir si el poble escocès, (sí el poble), vol continuar formant part del Regne Unit o recuperar la identitat com a poble lliure independent i capaç de vetllar sense opressió pel seu futur.

Evidentment, la importància rau en la normalitat amb què les dues parts implicades en el procés han portat el tema. Com no pot ser d’altra forma, han existit campanyes mediàtiques que desvirtuen un possible resultat positiu, ja que han fet servir els típics arguments de la por a no formar part d’Europa o de veure’s fora del sistema monetari que tenen actualment (lliura esterlina) amb la consegüent eixida dels mercats europeus. Raons per altra banda mancades de sentit i que es fan servir per disfressar els nacionalismes de diable i augurar una apocalipsi inevitable si guanya el Sí.

La publicació d’aquesta entrevista és una mostra més que el nostre diari aposta pel dret a decidir dels pobles. Perquè no existeix la llibertat si no podem expressar la nostra voluntat, i és necessari, per tant, que el dret d’un poble a reclamar els seus drets, els seus trets i fins i tot els seus somnis, esdevinga més important que qualsevol interès opressor dels estats dominants. Les nacions sense estat hem de mirar atentament el procés escocès i des del nostre diari volem apostar definitivament pel sí, perquè ens sentim completament identificats amb els pobles que reclamen defensar els seus interessos com a estat. En definitiva, expressem el nostre suport al procés escocès i esperem que s’òbriga així el camí que ens duga a recuperar els drets que des de ja fa massa temps ens neguen com a poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa