Diari La Veu del País Valencià
9 d’Octubre, 9N: crida per la dignitat!
Nosaltres els valencians celebrarem la Diada Nacional del País Valencià el 9 d’Octubre de 2014, davant la vergonya dels premis Jaume I atorgats per la Generalitat Valenciana, entre altres reconeixements, a la secessionista, antivalenciana i antidemocràtica RACV i al rei borbó Felipe VI: què ha fet aquest home pels valencians? Com és possible tanta vergonya cavallers?

Nosaltres els valencians, els qui ens estimem la llengua, la cultura i aquesta terra, i els que volem un País Digne sense les actuals injustícies socials, estem farts i saturats de 20 anys de govern antivalencià i antisocial del PP, del menyspreu a les famílies de l’accident de metro més greu d’Europa (enllaç AVM3J), de l’abandó als dependents, de la corrupció sistemàtica, de l’enfonsament de la xarxa d’entitats bancàries valencianes (Bancaixa, Banc de València, CAM, Caixa Rural, etc.), de la falta de construcció de l’eix ferroviari del mediterrani, de la discriminació i dèficit fiscal del govern espanyol, de l’abandó del camp, de la falta de plans territorials agroambientals, de les decisions que afavoreixen els delinqüents corruptes ja condemnats com Fabra, etc.

Si mirem el moviment cívic pel dret a decidir i a favor de la independència de Catalunya, per fer del seu País un estat de millor condicions socials i democràtiques, ells d’ací just un mes, el 9 de Novembre, tant si voten com si els ho impedeixen les forces de seguretat i/o l’exèrcit espanyols, donaran una llicó democràtica i de mobilització a la resta de l’Estat i al món: pacíficament, alegrement, amb la paraula, amb arguments, amb un projecte de país, amb el poble mobilitzat, amb les entitats ANC i Òmnium Cultural, amb els partits fent cas dels votants, amb el Parlament, el Govern de la Generalitat de Catalunya, amb els alcaldes de 920 municipis, i amb l’ACM i l’AMI. Un moviment transversal ideològicament i multilingüístic on caben tots els qui volen la llibertat i plena sobirania de Catalunya, amb el símbol de la ‘V’ de voluntat, de valentia, de victòria, de votar!

Nosaltres els valencians celebrarem el Dia Nacional del País Valencià, amb un poble que majoritàriament no sap ben bé si ho vol ser, i que ha de decidir el seu futur d’ací a 7 mesos. Sense cap tipus de mobilització massiva i unitària semblant a la dels nostres germans catalans, que tinga per únic objectiu i interés col·lectiu la Dignitat de les persones i del país, la Dignitat social i nacional del País Valencià, i fer fora de forma rotunda i amb la força dels nostres vots el PP de la Generalitat Valenciana, de les Diputacions i del màxim número d’Ajuntaments. Algú dubta que aquesta és la necessitat prioritària sobre la situació d’emergència social i nacional del nostre País Valencià?

De cadascú de nosaltres sense excuses i del sentit comú dels nostres polítics, que han de facilitar-nos les eines polítiques més adequades per fer possible el canvi, depén la nostra pròpia Dignitat com a persones i com a poble.

Per això, des de LA VEU, i des del respecte a totes les sensibilitats i des de la humilitat, a tots els qui ens sentim valencians, tant els valencians valencianoparlants, com els valencians castellanoparlants, i els nous valencians que parlen altres llengües com l’àrab, anglés, francés, xinés, o …, a tots els qui propugnen un projecte propi de país, o un estat federal plurinacional, o els països catalans, o l’estat valencià, o …, ens atrevim a fer-vos una CRIDA PER LA DIGNITAT, per construir un moviment del valencianisme cívic, transversal ideològicament i plurilingüístic, a favor del País Valencià i de les Persones que hi convivim.

Comparteix

Icona de pantalla completa